Happy momlife

person performing coffee art
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe zet je thuis de beste kop koffie?

Ben je ook zo dol op koffie? Een vers kopje koffie dat voor je neus staat, kan je simpelweg zó gelukkig maken! Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je lekkere koffie drinkt. Iedereen heeft weer een andere smaak als het aankomt op het perfecte koffie kopje. In algemene zin zijn er echter zeker bepaalde zaken om op te letten, om thuis goede koffie te kunnen zetten. Dit zijn onze tips!

person performing coffee art

Favoriete koffiemerk kiezen

Hoe je erachter komt wat je favoriete koffiemerk is? Door verschillende opties uit te proberen! Er zijn allerlei goede merken die koffie aanbieden, en bij elk merk smaakt de koffie net weer een beetje anders. Zo komt koffie uit verschillende streken en wordt het op allerlei manieren gebrand. Als je echt nog geen idee hebt welk merk er het best bij je past, kun je eens beginnen met een bekend en alom geliefd merk: denk aan Douwe Egberts. Al zijn er natuurlijk veel meer koffiemerken om uit te kiezen. Van Senseo, illy tot Lavazza – je hebt genoeg om uit te proberen. Zie het als een leuke bezigheid, waarmee je de wereld van koffie ook nog eens beter leert kennen.

Type koffie uitkiezen

Naast het koffiemerk, is er ook het type koffie. Ga je voor sterke of waterigere koffie, en wil je de koffie met of zonder melk drinken? Veel mensen zetten graag filterkoffie thuis, wat een van de bekendste zetmethodes van koffie vormt. Dit wordt dan ook wel gezien als de meest vertrouwde koffiesoort. We kennen allemaal wel het pruttelende koffiezetapparaat, waarin de filterkoffie wordt bereid. Een andere populaire keuze? Dat is espresso: een klein en krachtig bakkie, dat je snel achterover gooit. Als je zwarte koffie wat te bitter of te sterk van smaak vindt, kun je kiezen voor koffiebereidingen met suiker of (plantaardige) melk. Van cappuccino en latte macchiato heb je vast al eens gehoord. Iets minder bekend is bijvoorbeeld flat white: ook het uitproberen waard.

Goed koffiezetapparaat kiezen

Het apparaat waarmee je de koffie zet, speelt tevens een belangrijke rol. Over het algemeen geldt dat je met een kwalitatief, meer gespecialiseerd apparaat betere koffie maakt dan met een matig apparaat. Als je wat meer verstand hebt van het koffie zetten, of hierover wilt leren, kun je een apparaat kiezen waarbij je zoveel mogelijk handmatig een kop koffie bereidt. Hier heb je namelijk meer invloed op: zo kun je het bakje meer naar eigen smaak bereiden. In koffiespeciaalzaken worden deze apparaten bijvoorbeeld ook veel gebruikt, om je er een idee bij te geven. Houd je je hier niet zozeer mee bezig? Er zijn ook steeds meer volautomaten te vinden waarbij je met een enkele klik op de knop een overheerlijk kopje koffie zet. Dat is nog eens gemak!

Facebook Comments

Share this post