Happy momlife

shutterstock_1189438915
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe voorkom ik sinterklaas stress?

Binnen enkele dagen vaart de goedheiligman ons land weer binnen. Hier in huis merk ik al wat onrust voor de toch wel spannende tijd die gaat komen. Daarom heb ik een plan van aanpak voor de kinderen en mezelf om het voor hun zo rustig mogelijk te maken. Daarnaast is onze oudste HSP en probeer ik hier zo goed mogelijk mee om te gaan. 

Aftelkalender

Ik vertelde al over aftelkalenders, ik wilde er eentje gaan uitprinten. Maar Aron zijn juf was mij een stapje voor. Geen probleem hoor aangezien onze printer nog ergens op zolder staat. De aftelkalender van juf heb ik nog even aangevuld met alle momenten waarop er schoen gezet mag worden en wanneer er andere sinterklaas feestjes zijn, zoals bij papa op het werk, school en de twee pakjesavonden. Zo weet hij precies wanneer er iets komt en kan hij ’s ochtends of ’s avonds kijken wat er gaat gebeuren.

Niet te vaak schoen zetten 

Ook schoenzetten beperken wij tot een enkele keer. Zo mogen ze in totaal 5 keer schoenzetten. Op zaterdag en woensdag wanneer geen extra feestje o.i.d. is. Ze krijgen ook niet iedere keer een cadeautje, soms alleen iets lekkers. Dit zorgt namelijk voor een betere nachtrust.

Sinterklaas/Piet komt niet binnen 

Wij hebben de kinderen altijd al vertelt dat Sint/Piet niet binnen komt als wij slapen. Wij zetten de schoentjes bij de voordeur en voor dat wij gaan slapen kijken wij of de cadeautjes bij de voordeur staan. Dit vertellen wij, zodat de kinderen niet bang worden van het idee dat er iemand zomaar in ons huis rond loopt. Voor onze oudste is dit te onrustig. Dit werkt een stuk beter.

6 december is het voorbij!

Wanneer de kinderen op 5 december slapen ga ik alles wat maar een herinnering geeft aan Sinterklaas opbergen. Deze periode is voorbij en het is tijd voor een klein beetje rust. (klein beetje, want een week later is Aron jarig).

Geen echte sint en piet op pakjesavond

Wij hebben dit één keer gedaan toen Aron heel klein was en dat was best oké, maar nu doe ik het niet meer. Het geeft zoveel onrust en spanning dat wij al een paar jaren kiezen voor Video van Sint met pakjes avond. Dit is een stuk rustiger en leuker vinden wij.

En misschien wel de beste tip: kijk naar je kind! Ik moet soms mijn hele plannen aanpassen, om de kinderen het rustiger te laten beleven. Helemaal prima, want dit gun ik alle drie de kindjes. Heb jij nog een tip ?

Facebook Comments

Share this post