Happy momlife

shutterstock_243213718
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe vaak was jij de knuffels van je kind?

Bijna alle kinderen hebben hem wel; de favoriete knuffel. Hier in huis zijn ze alle drie voorzien van een favoriete knuffel en deze moeten toch ook regelmatig schoon gemaakt worden. Ik vind zo’n knuffel die helemaal vies is echt ranzig en wij hebben al vanaf dat de kindjes heel klein waren er voor gezorgd dat ze niet gewent raakten aan één knuffeltje. Wij maken gebruik van een rouleer systeem waarbij ik iedere keer als ik het beddengoed was ook de knuffels omwisselen. Want naast dat ze vies worden zitten ze ook bomvol huisstofmijt en laten ons ukkies daar nu gevoelig voor zijn. 

Knuffels was ik meestal op 60 graden net zo warm als dat ik het beddengoed was. Dit gebeurt dus iedere week. Ik was namelijk elke week het beddengoed van ons en de kinderen gooi hier dan ook direct de knuffels bij in. Je kunt je knuffels ook op 30-40 graden wassen alleen dood je dan de bacteriën niet en geloof mij er zitten veel vieze beestjes in die lieve knuffeltjes. Het advies is dat knuffels iedere 6 weken op 60 graden gewassen moeten worden. Zo hou je ze een beetje fris. Wij doen dit echt wel, want zoals ik al zei ik vind knuffels vies haha! Er zit snot in, tranen, kwijl en wie weet wat nog meer. Nadat ik de knuffels gewassen heb gooi ik ze in de droger, dan zijn ze lekker zacht wanneer ze eruit komen.

Mag de knuffel niet in de wasmachine op 60 graden? Dan kun je ze ook in de diepvries leggen. Je stopt de knuffel dan in een plastic in de vriezer voor 24 uur. Je kunt hem hierna altijd nog even wassen in de wasmachine op een lagere stand of met de hand. Je kunt hem dan ook prima wassen met babyshampoo. Als je dit een lekkere geur vindt ruikt de knuffel dus altijd goed haha!

Hoe vaak wassen jullie de knuffels van de kinderen?

Facebook Comments

Share this post