Happy momlife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe start je een blog? Hier begint het mee

Met grote regelmaat krijg ik te horen; dat bloggen hé hoe begin je daar eigenlijk mee of heb je nog tips hoe ik het beste kan beginnen. Daarom heb ik al mijn tips verzameld en deel ik ze met je, zodat jij ook kunt beginnen met bloggen. Ik schreef al eens een blog over alles wat je nodig hebt.

Een naam 

Het begint allemaal met het bedenken van een goede naam. Wat wil je uitdragen? Schrijf je voornamelijk over jezelf? Dan kun je er voor kiezen om je naam als merk in te zetten. Schrijf je over beauty of het moederschap dan kun je deze termen meenemen in het kiezen van een naam. Ik heette voordat ik joyfromjoyce begon mamajoyce, omdat ik op dat moment voornamelijk schreef over het moederschap. Op dit moment heet ik al heel wat jaren Joy From Joyce en die naam koos ik toen ik mijn burn-out zat. Ik wilde schrijven over de dingen die mij blij maakten.

Een website 

En dan is het tijd voor een website. Ik ben voorstander van een eigen domein direct vanaf het begin. Je kunt dan beter je statistieken bijhouden en wanneer je er ook zakelijk mee wilt worden ben je direct een stapje voor in Google. Je kunt er dan voor kiezen om zelf je website op te bouwen. Of je kunt een website offerte aanvragen, zodat je het niet zelf hoeft te doen. Het is technisch en soms is het maar beter om dit aan iemand over te laten die het wel kan.

Een Logo 

Ook een logo heb je nodig. Dit past vaak goed bij je naam. Zo bevat mijn logo confetti en veel kleur, omdat dit goed bij mij en mijn site past. Ik vind dan ook dat een logo moet passen bij je naam en bij wat je wilt uitdragen. Een logo maken kun je zelf doen of laten maken door iemand die hier verstand van heeft. Ik heb een vast persoon hiervoor en mijn man is grafische vormgever dus hem kan ik ook altijd vragen iets te maken. Toch vind ik het zelf ook altijd leuk om te knutselen met dit soort programma’s. Op internet kun je genoeg tips vinden voor het maken van je logo.

Het idee 

En dan heb je een website, een logo maar waar ga je eigenlijk over schrijven? Ik plan 1 x per maand een inspiratie uurtje in. Of meestal een inspiratie dag. Ik ga dan de hele dag brainstormen, blogideeën bedenken en onderzoek doen naar goede en interessante content. Ik gebruik hier veelal google en pinterest voor. Ook haal ik veel inspiratie uit Amerikaanse moeders. Hun manier van opvoeden sluit vaak goed aan bij hoe ik het voor ogen heb en waar ik graag over schrijf.

 Kies je doelgroep

Eigenlijk is dit iets wat je al bepaald hebt wanneer je je naam en concept hebt bedacht. Of misschien heb je al wel een bedrijf en wil je er naast gaan bloggen. Voordat je een blog schrijft moet je bedenken voor wie je hem gaat schrijven, je bepaalt dus je doelgroep. Waarom zou diegene je blog willen lezen of moeten lezen. Ga je echt persoonlijk schrijven? Dan is een doelgroep niet zo heel belangrijk, zolang je maar interessante content maakt.

Deel 1 van hoe start je een blog. Binnenkort deel ik deel 2. Heb je vragen waar je antwoord op wilt? Laat het dan weten dan kan ik ze meenemen in een vervolg blog. 

Facebook Comments

Share this post