Happy momlife

shutterstock_307358108
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe sinterklaas mij hielp

Ja jongens soms weet ik het ook niet meer hoor met een peuter in huis. En stiekem kan ik dan alleen maar denken “kon je maar naar de basisschool”, maar mijn hart roept ook heel hard dat ze nog even klein moet blijven, maar oké daar ga ik het nu niet over hebben. Ik ga het hebben over “pedagogisch” hulp van die beste man, geen grap echt waar! 

Naar bed gaan.. 

Naar bed gaan is al-tijd een drama met Sofie, ze wil niet, gaat lopen ouwehoeren en komt er minimaal 3 keren uit. Ik was er flauw van en wilde ook wel eens mijn avonden voor mezelf en een beetje kunnen werken. Daarnaast is ze zelf ook gewoon bekaf en moet ze gewoon gaan slapen. Na allerlei foefjes geprobeerd te hebben besloten wij het anders te proberen en riepen wij om hulp van Sinterklaas. Sinterklaas vertelde Sofie dat ze ’s avonds wel moet gaan slapen, want anders kan hij geen cadeautjes brengen.. Tja het werkte, want sindsdien slaapt ze sneller, komt ze niet meer naar beneden. Het ouwehoeren boven op bed blijft, maar dat is niet erg dat hoort bij haar. Ik ben benieuwd hoe het gaat als Sint weer terug is naar Spanje.

Luisteren over het algemeen 

Tja en dan heb je nog het luisteren over het algemeen, want dat is ook niet echt haar sterkste kant…Het is echt een stereotype peuter en soms heb ik daar echt genoeg van. En ook daarbij riep ik om hulp. Ik zei tegen Sofie dat als ze niet beter zou gaan luisteren ze geen cadeautjes kreeg. Ik was er namelijk een beetje klaar mee, zoals je wel kunt begrijpen.

Eten

Eten is ook zo’n ding wat niet werkt, niet eten dus ook geen kruidnoten o.i.d.. Ik hoef hierbij natuurlijk geen gebruik te maken van de magische krachten van Sinterklaas, maar als het nodig was dan wist ik het wel. Nee hoor gekheid, slecht/weinig eten is echt een ding voor Sofie en dat los ik niet op door gebruik te maken van Sinterklaas ;p, maar de andere dingen hierboven dus wel.

En stiekem voelde ik mij heel erg schuldig iedere keer dat ik er gebruik van maakte, maar euh het werkte en voor de afgelopen tijd was het toch fijn dat er wel naar mij geluisterd word.  Helemaal wanneer er nog twee andere kinderen in huis zijn die ook hun aandacht willen. Bij Aron heb ik het nooit gedaan, was ook niet nodig haha! Heb jij het wel eens gebruikt? 

Facebook Comments

Share this post