Happy momlife

brown wooden desk with rolling chair and shelves near window
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe richt je een klein kantoor in?

Of je nu een thuiskantoor of een klein extern kantoor wilt inrichten: het is verstandig om dit meteen goed aan te pakken. Ook van een kleine kantoorruimte kun je namelijk echt iets moois maken. Dat hoeft niet eens prijzig te zijn, met de juiste budgetproof keuzes. Benieuwd naar inspiratie? Lees gauw verder.

brown wooden desk with rolling chair and shelves near window

Kwalitatieve meubelen

Je hebt baat bij kwalitatieve meubelen in je kantoor. Hiermee kies je voor ergonomische meubelen, die ook nog eens lang meegaan. Maar het kan flink in de kosten lopen. Een oplossing? Richt het kantoor in met gebruikt kantoormeubilair. Zo kies je voor dat stuk kwaliteit op voordelige wijze. Of het nu gaat om een bureau, bureaustoel of kast, in een hoogwaardig design gaat het nog prima een ronde mee. Zoek natuurlijk wel de stijl uit die je mooi vindt, want het oog wil ook wat. En let op innovaties en moderne ontwerpen. Zo is een zit-sta bureau in trek, zodat je zitten en staan kunt afwisselen tijdens de werkdag. Misschien is het wel iets voor jou. Richt je het kantoor niet alleen voor jezelf in, maar ook voor je medewerkers? Vraag dan vooral naar de wensen, of het nu gaat om een zit-sta bureau of een bepaald type bureaustoel.

Voldoende bewegingsruimte

Hoe klein het kantoor ook is, het is altijd belangrijk om voldoende bewegingsruimte te hebben. Je wilt immers voorkomen dat je een claustrofobisch gevoel krijgt tijdens het werken. Een makkelijke manier om hiervoor te zorgen, is door te werken aan een ruim tweedehands bureau. Als je op je stoel zit, moet je je armen recht vooruit kunnen strekken, zonder je monitor aan te raken. Dan zit je goed. Ook is het prettig om je armen goed te kunnen laten rusten op het bureau. Aan de zijkant wil je nog wat ruimte over hebben om bijvoorbeeld spullen op te bergen. Kies dus niet voor het kleinste bureautje, maar liever voor een wat ruimer design. Dat werkt al meteen een stuk prettiger. Als je een kantoorruimte voor een klein team inricht, is het ook niet slim om de ruimte propvol te plaatsen. Houd liever wat ruimte tussen de bureaus en de stoelen. Is het kantoor daar te klein voor? Dan is het misschien toch noodzakelijk om een grotere ruimte te huren of om thuiswerkdagen in te lassen, om de aanwezigheid te verdelen.

Sfeervolle omgeving

Een kantoorruimte mag best een beetje sfeervol zijn. Je hoeft er geen tweede huiskamer van te maken, maar saai wil je het er ook niet hebben. Kies daarom voor sfeermakers! Kamerplanten doen het heel goed in een kantoor, om voor levendigheid en tegelijkertijd rust te zorgen. Plaats een paar grote planten in de ruimte, die makkelijk te onderhouden zijn. Zo is het ook geen punt als je ze een keertje water vergeet te geven. Verder kun je denken aan kunst in het kantoor. Voor een schilderij aan de wand is altijd nog wel een plekje te vinden. Hang ook meteen een klok aan de muur: praktisch én stijlvol. Ook een tapijt of vloerkleed kan voor sfeer zorgen in de ruimte, en komt tevens de akoestiek ten goede.

Plattegrond en plan

Als je bang bent dat de indeling moeilijk is in de kleine ruimte, is het verstandig om met een plattegrond te werken. Meet alles vooraf op en deel de ruimte op basis daarvan in. We kennen de uitspraak immers allemaal: meten is weten. Kost je wat tijd, maar zo weet je wel zeker of de plannen die je voor ogen hebt, passen bij de ruimte. Toch niet helemaal het geval? Dan kun je nog iets nieuws bedenken, voordat je alle kantoormeubelen en andere items al in bezit hebt. Bij een thuiskantoor inrichten kan dit ook praktisch zijn, zeker als het om een kleine kamer of een klein hoekje in huis gaat. Het kan ook zomaar zo zijn dat er meer past dan je denkt: dan kun je juist wél voor dat grotere bureau kiezen, of voor die extra kast.

Richt met de bovenstaande tips een praktisch en mooi kantoor in, ook als de ruimte beperkt is. Je hebt er misschien wat meer creativiteit voor nodig, maar voordat je het weet zit je er met plezier te werken – gewoon zelf of met een team.

Facebook Comments

Share this post