Persoonlijk

Hoe overleef je de avond4daagse

Op de eerste plekken in Nederland is de avond4daagse begonnen. Wij moeten hier nog even geduld hebben voordat wij mogen gaan lopen, maar het leek mij wel handig om mijn tips alvast te delen. Met een heleboel medailles op zak mag ik mezelf wel ervaren loper noemen volgens mij. 

Eerste hulp bij regen

Als je deze week loopt heb je misschien een beetje pech met het weer. Het is namelijk niet bepaald mooi weer deze week. Misschien loop je zelfs wel in de regen. Lopen met een paraplu is niet handig je kunt beter even langs de action/wibra om een plastic poncho te halen. Mijn moeder zorgde er vroeger voor dat ik dit elke avond bij mij had, heel handig!

Eerste hulp tijdens het lopen

Tijdens het lopen kletsen en zingen de kinderen waarschijnlijk heel veel en misschien is het ook een beetje warm. Vaak heb je tijdens het lopen 1 rustpauze waar de kids een bekertje limonade krijgen. Het is ook een goed idee om tijdens het lopen wat extra water mee te nemen. Niet teveel natuurlijk, want dan moeten ze extra plassen. Ook kregen wij altijd een doosje tictac mee om lekker van te snoepen.

Eerste hulp bij blaren

Een gouden tip voor tijdens de avond4daagse is normale schoenen aan doen. Er zijn zoveel ouders die nieuwe schoenen kopen voor tijdens de avond4daagse, maar dit is absoluut niet handig! Van nieuwe schoenen en veel lopen krijgen kinderen vaak blaren en als je iets niet wilt tijdens het lopen is het een blaar krijgen. Krijgt iemand toch een blaar? Prik hem dan door met een steriele naald en plak er een pleister overheen of plak er een speciale blaren pleister op.

Laat mensen je aanmoedigen

Als ouder zijnde vind je de avond4daagse niet altijd even leuk en is het misschien wel een verplichting, omdat je kids dit zo leuk vinden. Je moet er wat voor over hebben hé. Vind je het echt zwaar? Laat dan mensen je aanmoedigen onderweg. Voor jou is het aanmoedigend en voor je kids is het leuk om een bekende lans de kant te zien.

De intocht

Hier in Veendam is de intocht altijd groot feest, maar het duurt ook lang. Er zijn wel eens avonden geweest dat wij rond half 10/10 uur thuis kwamen. Voor je kleintje is dit een lange ruk en dan ook nog eens lopen met snoepjes en andere gekregen items om hun nek. Ik zorg er altijd voor dat wij een shirt dragen met een kraag zodat de zakjes niet in de nek snijden en ik neem een extra tas mee om de presentjes een beetje te verdelen.

Na het lopen

Is het warm? Dan een zwembadje na het lopen heerlijk of een lekker voetenbad. En natuurlijk een verkoelend drankje of een lekker ijsje en daarna? Lekker slapen, want je hebt de volgende dag natuurlijk weer alle energie nodig voor de volgende 5 kilometer!

En loop jij ook mee tijdens de avond4daagse?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Wilmaaa

  Niks voor mij, maar ik geloof wel dat de kinderen dat heel leuk vinden, sus wie weet moet ik later ook nog ;p

  25/05/2016 at 6:17 am
 • Reply simpel,met een snufje liefde

  Nee, wij lopen niet mee. De jongens hadden er geen zin in. Vorig jaar wel meegelopen.

  25/05/2016 at 6:30 am
 • Reply haia

  Ken ik niet (belg) dat is over heel nederland dan? En de school loopt gewoon door? Lijkt me wel leuk voor kinderen. Hier enkel dodentocht, wandelen ze een heel aantal km. Dag en nacht. Ik denk geen kinderen.

  25/05/2016 at 9:54 am
 • Reply Nanka

  Bedankt voor deze leuke tips. Onze dochter wordt bijna 4, dus vanaf dan zullen we misschien ook wel eens gaan meelopen.

  25/05/2016 at 12:15 pm
 • Reply Lieke

  Wat een leuke tips, mij lijkt het straks erg leuk om met Mason de avondvierdaagse te lopen. Het lijkt me gewoon erg gezellig en ook nog eens lekker gezond! 😉

  25/05/2016 at 3:38 pm
 • Reply Linda

  Wij moeten hier nog tot eind juni wachten voor de vierdaagse. Ik geloof dat er wat mis gegaan was met de organisatie ervan. Voor onze school is dat een geluksmomentje, want de eerdere versie was tegelijk met het kamp van 7/8 en de schoolreisjes van de rest geplant. Nu kunnen ze alsnog meedoen. Waarschijnlijk loop ik dit jaar of de 3 kilometer met de kleuters of de 12 kilometer met de oudste.

  Nog een tip? Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar ik zie ze hier tijdens de vierdaagse altijd lopen met een halve grapefruit of een halve sinasappel. Hierop leg je een aantal pepermuntjes en trek er vervolgens een zakdoek overheen. Door de zakdoek heen zuigen de kinderen dan de sap op met als combinatie de pepermunt. Lekker fris!

  25/05/2016 at 3:59 pm
 • Reply Jessica

  Ik vond het fantastisch om de avond 4 daagse te lopen. Zeker de laatste avond, dat iedereen daar stond met snoep en bloemen… haha

  25/05/2016 at 9:58 pm
 • Reply Rosanne

  Wat een leuk artikel! Heerlijke hetinneringen aan alle 8 de keren dat ik meeliep met de avond4daagse!
  Ik hoop dat ik ooit kindjes krijg die er ook zo van houden 😉

  26/05/2016 at 10:06 am
 • Reply Ariela

  Vanavond lopen wij de laatste avond! Was weer een feestje! 🙂

  Zo leuk met een groepje klasgenoten. De kids hebben bijna de dubbele afstand er wel opzitten geloof ik.

  26/05/2016 at 3:32 pm
 • Leave a Reply