Happy momlife

Aron
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe wij op de naam Aron zijn gekomen

Op een meisjesnaam na hadden Robert en ik het nog nooit over babynamen/kindernamen gehad. Toen ik zwanger bleek van Aron hadden wij nog 15 weken om een naam te bedenken en rond 30 weken hadden wij een naam. Ik ken mij dit moment trouwens nog zo goed herinneren. Aron, de naam die hij nog steeds draagt. Maar hoe zijn wij eigenlijk op deze naam gekomen? 

Jongensnamen zijn hier altijd al een dingetje geweest. Wij vinden het allebei lastig om een jongensnaam te bedenken die echt bij ons past en die wij ook nog eens allebei leuk vinden. Toen ik zwanger was van Aron lagen Ro en ik samen op bed na te denken over namen. Menig naam die voorbij kwam vonden we maar niks. Ik kan mij niet eens herinneren welke namen er allemaal voorbij zijn gekomen. Op een gegeven moment zijn wij tekenfilms bij langs gegaan, tja je moet toch wat? En kwamen wij uit bij de tekenfilm beugelbekkie. Het vriendje van Sharon, de hoofdpersoon van de tekenfilm, heette Aron. Aron klonk wel heel tof vonden wij zelf en ook wel heel stoer. Een goede opties dus. Wij besloten de naam te onthouden en het een weekje aan te kijken.

Al snel waren wij er allebei achter dat dit wel de naam van onze zoon moest gaan worden. Het klopte namelijk en dit was de enige naam die in onze hoofden bleef hangen. Nog steeds ben ik elke dag blij met de naam die wij voor hem gekozen hebben. Het is een mooie naam, die je niet al te vaak hoort en het past bij hem.

Nadat wij zijn naam gekozen hadden moesten wij natuurlijk nadenken over de schrijfwijze. Je hebt voor Aron twee bekende schrijfwijzes. Aaron, zoals hij in de Bijbel staat en Aron zoals wij hem hebben gebruikt. Robert en ik zijn allergisch voor overbodig letters haha dus de keuze voor Aron was snel gemaakt.

Beugelbekkie zal ons altijd doen denken aan zijn naam. En ik zal hem binnenkort ook eens laten zien waar wij zijn naam vandaan hebben. 

Facebook Comments

Share this post