Aron

Hoe wij op de naam Aron zijn gekomen

Op een meisjesnaam na hadden Robert en ik het nog nooit over babynamen/kindernamen gehad. Toen ik zwanger bleek van Aron hadden wij nog 15 weken om een naam te bedenken en rond 30 weken hadden wij een naam. Ik ken mij dit moment trouwens nog zo goed herinneren. Aron, de naam die hij nog steeds draagt. Maar hoe zijn wij eigenlijk op deze naam gekomen? 

Jongensnamen zijn hier altijd al een dingetje geweest. Wij vinden het allebei lastig om een jongensnaam te bedenken die echt bij ons past en die wij ook nog eens allebei leuk vinden. Toen ik zwanger was van Aron lagen Ro en ik samen op bed na te denken over namen. Menig naam die voorbij kwam vonden we maar niks. Ik kan mij niet eens herinneren welke namen er allemaal voorbij zijn gekomen. Op een gegeven moment zijn wij tekenfilms bij langs gegaan, tja je moet toch wat? En kwamen wij uit bij de tekenfilm beugelbekkie. Het vriendje van Sharon, de hoofdpersoon van de tekenfilm, heette Aron. Aron klonk wel heel tof vonden wij zelf en ook wel heel stoer. Een goede opties dus. Wij besloten de naam te onthouden en het een weekje aan te kijken.

Al snel waren wij er allebei achter dat dit wel de naam van onze zoon moest gaan worden. Het klopte namelijk en dit was de enige naam die in onze hoofden bleef hangen. Nog steeds ben ik elke dag blij met de naam die wij voor hem gekozen hebben. Het is een mooie naam, die je niet al te vaak hoort en het past bij hem.

Nadat wij zijn naam gekozen hadden moesten wij natuurlijk nadenken over de schrijfwijze. Je hebt voor Aron twee bekende schrijfwijzes. Aaron, zoals hij in de Bijbel staat en Aron zoals wij hem hebben gebruikt. Robert en ik zijn allergisch voor overbodig letters haha dus de keuze voor Aron was snel gemaakt.

Beugelbekkie zal ons altijd doen denken aan zijn naam. En ik zal hem binnenkort ook eens laten zien waar wij zijn naam vandaan hebben. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

4 Comments

 • Reply Patricia | TwijfelMoeder

  Leuk dat je hem nu kunt laten zien waar zijn naam vandaan komt.

  17/06/2017 at 7:19 am
 • Reply Carmelina

  Beugelbekkie! Haha wat was dat grappig… Aron lijkt ook wel een beetje op Aron.. stoer en zachtaardig! 🙂 ach Aron is gewoon helemaal aron!!!

  17/06/2017 at 7:49 am
 • Reply Claudia Diependaal

  Ik vind het ook n stoere naam. Mijn jongens heten Jeremy en Yairo.

  17/06/2017 at 11:39 am
 • Reply Sophie

  Ik ben benieuwd hoe hij er op reageert dat jullie inspiratie vonden in Beugelbekkie voor zijn naam! Ik vind het een erg mooie en originele naam.

  17/06/2017 at 10:14 pm
 • Leave a Reply