Happy momlife

shutterstock_391063411
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe kun je effectief schimmel in huis verwijderen en voorkomen?

Zie je donkere vlekjes door je behang of stucwerk komen? Dan kan het gaan om schimmelvorming. Deze schimmels vind je vooral vaak terug in de meest vochtige ruimtes van het huis. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, douche of slaapkamer. Vaak zie je dat er zwarte vlekken ontstaan in bijvoorbeeld de kitrand van de douche. Deze zwarte aanslag dien je met goede middelen te verwijderen. Maar dat betekent niet dat je zomaar ieder middel van de supermarkt kunt gebruiken. Bovendien is voorkomen beter dan genezen. Heb je schimmel in huis? Dan is dat een teken dat je last hebt van vochtproblemen en onvoldoende ventileert.

Schimmel in huis

Als je last hebt van schimmels in huis, dien je dit probleem zeker serieus te nemen. Ze zijn namelijk zeer schadelijk voor je luchtwegen. Heb je last van schimmel in je slaapkamer, dan kun je ‘s morgens benauwd weer opstaan. Schimmels komen af op vocht. Je kunt vochtproblemen oplossen met voldoende ventilatie. Zorg dus voor voldoende frisse lucht! Bovendien hechten schimmels zich graag aan kalk en vuil. Daarom komen ze vaak voor op bijvoorbeeld de voegen en tegels van een badkamer. Zie je steeds vaker schimmel terug komen in verschillende delen van je huis? Dan kan dat duiden op een lekkage. Laat dan een bouwkundige langskomen.

Schimmel in huis verwijderen

Schimmel in huis is erg vervelend. Vooral in het washok of de badkamer komen ze vaak terug. Je kunt er dan voor kiezen om een anti-schimmelverf aan te brengen. Op die manier kun je schimmel bestrijden en voorkomen dat de schimmel nog terug komt. Maar dat werkt alleen op plekken waar nog geen schimmel zit. Wil je de schimmel echt weghalen, dan heb je een schimmelbestrijder nodig. Wees voorzichtig, want veel huismiddeltjes helpen niet en kunnen in combinatie met de schimmel zelfs gevaarlijk voor je gezondheid zijn. Gebruik liever een schimmelbestrijder van de bouwmarkt. Op muren en plafonds met anti-schimmelverf is de kans op nieuwe schimmel kleiner.

Heb je al van alles geprobeerd en ben je echt ten einde raad? Dan kun je de ongediertebestrijding Amstelveen bellen om dit probleem voor je op te laten lossen. Vaak blijkt het probleem dan groter dan je dacht.

Schimmel in huis voorkomen

Is de schimmel verwijderd? Dan krijg je vaak ook een advies mee over hoe je in het vervolg schimmelvorming kan voorkomen. Schimmels houden niet van frisse lucht. Daarom is het verstandig regelmatig je huis te luchten. Bovendien kan schimmel wijzen op vochtproblemen. Dat gebeurt vooral bij oudere huizen van voor 1975. Zet dus gerust regelmatig een raampje open om schimmels tegen te gaan!

Facebook Comments

Share this post