Happy momlife

shutterstock_1009693216
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe kies je de juiste verlichting voor je badkamer?

Goede verlichting is onmisbaar in een badkamer. Het zorgt ervoor dat je jezelf goed kunt zien wanneer je je klaarmaakt voor de dag. Bovendien draagt het bij aan de veiligheid in de badkamer. In dit artikel leggen we je uit hoe je de juiste verlichting voor je badkamer kiest.

Functie van de verlichting

Het is natuurlijk algemeen bekend dat licht bijdraagt aan een beter zicht. Er zijn echter verschillende soorten verlichting met verschillende functies. Zo heb je naast functionele verlichting, waardoor je jezelf altijd goed kunt zien als het nodig is, ook sfeerverlichting. 

Dimbare inbouwspots zijn zowel functioneel als sfeervol. Je kunt ze namelijk altijd aanpassen op gewenste sfeer. Combineer dimbare spots met unieke wandlampen en ambianceverlichting. Hiermee creëer je een sfeervolle badkamer, waarin alle elementen goed tot hun recht komen.

Kleurtemperatuur

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste verlichting, is het belangrijk om stil te staan bij de gewenste kleurtemperatuur. Je kunt namelijk kiezen voor warm wit of koel wit. Beide varianten hebben een geheel andere uitstraling. Wil je graag een gezellige en knusse sfeer creëren in de badkamer? Kies dan altijd voor warm wit. Wanneer je juist een moderne sfeer wilt creëren, kun je kiezen voor koel wit. 

Type lamp

Overweeg welke typen lamp je graag wilt in de badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor opbouwspots of inbouwspots. Daarnaast kun je kiezen voor een plafondlamp, wat een goede keuze is voor de algemene verlichting in de badkamer. 

Wist je dat er tegenwoordig badkamerspiegelsverkrijgbaar zijn met verlichting en verwarming? Hierdoor kun je jezelf nog beter zien wanneer je in de spiegel kijkt en daarnaast beslaat hij ook nog eens nauwelijks!

Tips voor het plaatsen van verlichting

Functionele verlichting moet natuurlijk vooral praktisch zijn. Hang deze daarom altijd in de buurt van de wastafel. Heb je gekozen voor spots? Zorg dan dat een van de spots de wastafel uitlicht, zodat je alles goed kunt zien. 

Sfeerverlichting komt het best tot zijn recht wanneer je het in de hoeken van de badkamer plaatst. Dim deze verlichting wanneer je een warm bad neemt of even helemaal tot rust wil komen. Houd bij het installeren van de verlichting rekening met elementen zoals de douche wand en het bad. 

Op zoek naar nieuwe lampen

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe lampen, is het essentieel om rekening te houden met de waterdichtheid van de lampen. Zorg dat de lampen geschikt zijn voor vochtige ruimtes, om te voorkomen dat er vervelende ongelukken gebeuren. 

Heb je zelf geen ervaring met het installeren van nieuwe lampen? Schakel dan altijd een professional in.

Facebook Comments

Share this post