Happy momlife

IMG_8851
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe ik mezelf maandenlang voor de gek hield

De laatste tijd voelde het bloggen niet heel motiverend. Waar bij vele andere bloggers hun groei omhoog ging, ging mijn blog juist omlaag en dat terwijl ik er zoveel tijd en energie in steek. De hele tijd had ik al het gevoel dat er iets niet klopt. Ik zie aan allerlei bronnen dat er iets niet goed zit, maar ik kan nergens vinden waarom het niet klopt.

Totdat Tamara weer eens in beeld kwam. Klinkt hele negatief, maar Tamara vroeg of ik misschien mijn Google Analytics systeem wel goed had staan. Dit systeem registreert voor mij hoe vaak jullie mijn site bezoeken. Dit systeem gaf telkens een laag getal aan en ik begreep er echt niks van. Ik heb mezelf zo vaak afgevraagd of ik niet ergens de instellingen verkeerd had staan of dat ik echt zulke saaie blogs schreef.

Op een gegeven moment heb ik zelfs gedacht dat ik misschien maar moest gaan stoppen, iets nieuws beginnen ofzo. Maar dat voelde ook niet goed. De naam past goed bij mij en wat ik deel ook. Ik liet het er maar bij en dacht dat er vanzelf wel meer bezoekers op mijn blog zouden komen, toch?

Dit bleek niet zo te zijn en sinds januari zat mijn blog in een verschrikkelijke dip. Tot Tamara vroeg of mijn instellingen wel goed waren ingesteld. Na een korte blik en een hoop frustratie kwam ik er achter dat er iets niet klopte. In januari heb ik een SSL certificaat aangeschaft en geïnstalleerd op mijn site. Dit is een beveiliging van mijn site een stukje betrouwbaarheid naar jullie toe. Nu bleek ik iets niet goed gedaan te hebben met de instelling en uiteindelijk heb ik mijn hele statistieken weg gegooid.

Op 31 juli startte ik met een schone lei en die dag alleen al zag ik enorm veel verschil in mijn bezoekers en waar ze vandaan kwamen. Er klopte dus duidelijk iets niet. Nu is het inmiddels 5 augustus en zijn mijn statistieken weer verdubbeld ten opzichte van wat het was. Ik snap er niks van, maar ik ben blij dat het nu weer klopt. Door dit alles heb ik de motivatie weer om lekker veel tijd te steken in mijn blog ik ga mijn creativiteit weer eruit gooien en hoop natuurlijk dat jullie weer blijven plakken.

Ps. voor alle bloggers die mijn blog lezen check even op of je analytics op https staat. 

Facebook Comments

Share this post