Happy momlife

img_0695
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

HOE IK LEER ME-TIME VOOR MEZELF IN TE PLANNEN MET EEN GEZIN

Me-time; het is een probleem waarmee ik al struggle sinds ik moeder ben geworden. Ik vind het lastig om rondom alle drukte van een (groot) gezin tijd voor mezelf in te plannen. Tijd voor mezelf die eigenlijk heel hard nodig is om te kunnen functioneren voor de rest van het gezin. Onlangs ben ik daarom begonnen met een coachingstraject om meer me-time voor mezelf in te plannen.

Een goed begin tijdens je zwangerschap 

Het is inmiddels 2 jaren geleden dat ik zwanger was en sindsdien heb ik weinig tijd aan mezelf besteed. Niet alleen qua me-time met leuke dingen, maar ook sporten en gezond leven schiet er vaak bij in. Wanneer je zwanger bent is het belangrijk om eens goed te kijken naar je zorgverzekering. Zwanger zijn kan namelijk veel extra kosten met zich meebrengen en het is fijn als dit zoveel mogelijk gedekt wordt.

Tip: Met de Actify app kun je ook tijdens je zwangerschap fit en vitaal blijven, heel fijn want hier heb je na de zwangerschap ook profijt van. Actify is een persoonlijke, digitale coach van Zilveren Kruis. De app zit bomvol tips met leuke en goede oefeningen om lekker in beweging te komen ook tijdens je zwangerschap. Hoe fitter je de bevalling in gaat hoe fitter je er ook weer uit komt. Ik spreek uit ervaring! Mijn eerste bevalling ging ik heel fit in en ik was binnen no time weer de oude, en bij de tweede net zo. Tijdens de derde zwangerschap was ik een stuk minder fit en dat merkte ik ook heel erg na de bevalling. Ik had veel meer tijd nodig om bij te komen en te herstellen van de bevalling.

Mijn lampje ging uit

Ik ben een moeder die, als het moet, alles afzegt om maar te kunnen zorgen voor haar kinderen, om ze te vermaken. Maar na 8 jaar alles geven was mijn lampje een beetje uit. Ik was moe en het moederen wilde niet altijd even goed. Ik ben in de ochtenden vanaf 7 uur druk en dit gaat de hele dag door, ik sta de hele dag en nacht aan. Mijn grote hulpvraag bij de coaching was dan ook dat ik me-time nodig had, want ik werd zo langzamerhand gillend gek. Ik kon mijn gezin niet meer hebben, ik reageerde alles op hen af en kon wel hele dagen janken. Mijn lampje was uit en ik moest bijtanken, zonder gezin om me heen. En het werkt, want alleen al een half uur wandelen geeft mij weer nieuwe energie. Daardoor kan ik alles weer veel beter aan kan ik weer een leuke moeder zijn. De coaching die ik volgde was een 1 op 1 coaching. Heel fijn want zo werd het een stuk persoonlijker wat ik echt nodig had.

Wat ik leerde 

Tijdens het coachingstraject leer ik kijken naar mezelf en hoe het komt dat ik geen me-time momenten pak. Inmiddels heb ik geleerd dat je als moeder best een middagdutje mag doen als je kinderen slapen. Ook al is het maar een half uurtje. Maar ook een stuk wandelen of een schoonheidsbehandeling; alles kan helpen voor de rust die je als moeder hard nodig hebt. Ook praten we over mijn relatie met mijn man en kwamen wij tot de conclusie dat er wel weer meer date nights mogen komen. Wist je trouwens dat je hiervoor niet perse de deur uit hoeft? Ik deelde een reeks tips voor een perfecte date night in huis!

Ik moet toegeven dat het in de zomervakantie een stuk moeilijker is om me-time te nemen. Maar ik voel aan mezelf dat het wel belangrijk is te doen. Gewoon omdat ik een leuke moeder wil zijn.

 ‘Deze blog betreft een samenwerking. Goed om te weten: de coachingservaring is mijn persoonlijke ervaring. De Actify app staat hier los van.’
Facebook Comments

Share this post