Happy momlife

img_1182
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe ik de drukke december maand door kom

Dat de decembermaand druk is hoef ik je niet te vertellen. Het begint allemaal met sinterklaas, dan Aron zijn kinderfeestje, Aron zijn verjaardag, mijn verjaardag kerst en oud & nieuw. Maar naast deze leuke dingen hebben wij ook altijd onze andere vaste dingetjes in december. Ik heb een avond Sinterkerst met mijn vriendinnen en als gezin gaan wij al een paar jaren naar Disney on Ice toe. Tijdens deze drukke maand probeer ik zoveel mogelijk op mezelf te letten. Met een burn-out verleden ben je zo het welbekende bokje. En lig je gevloerd voor je het door hebt.

Gezond eten 

Voeding is de basis en daarom probeer ik zoveel mogelijk gezond te eten. Waar ik in het verleden nog wel eens snel naar de ongezonden dingen greep gaat het dit jaar tot dusver goed. Ik grijp niet meer constant naar de chocolade, maar probeer gezondere tussendoortjes te pakken. En een schaaltje kruidnoten doe ik heus nog wel of een kerstkoekje. Maar geen grote hoeveelheden maar. Ik krijg zelf meer energie als ik een schaal fruit eet of een schaal met komkommer (en heksenkaas of soja saus). Dus waarom je lijf pesten? Daarnaast probeer ik overdag voornamelijk thee te drinken en een paar keren koffie. En ’s avonds pas mijn geliefde cola cinnamon haha!

Veel slapen 

Ook slapen is een dingetje. Ik vind het heerlijk om tot laat in de avonden de te werken en om daarna nog lekker even een serie te kijken, maar erg goed is het niet. Daarom probeer ik (sowieso) in de decembermaand op de dagen dat ik geen afspraken heb voor 22:00 uur op bed te liggen. Ik heb mijn slaap echt nodig. Als ik niet vroeg slaap of als ik heel moe ben krijg ik mega veel last van mijn tic in mijn gezicht en dat frustreert enorm.

Geblokkeerde dagen 

Dan heb ik nog de geblokkeerde dagen in onze agenda. Dagen waarop ik niks plan. Dagen voor rust, mijn huispak en slechte films op netflix. Hhaha. Dit weekend bijvoorbeeld heb ik het weekend geblokkeerd voor afspraken. Aron heeft een kinderfeestje van 2 uurtjes en ik ga ’s avonds een avondje kletsen met een vriendin. Maar de rest van het weekend doen wij niks! En dit heb ik de komende tijd vaker. Ook zijn de playdates voor de kinderen echt minimaal. Dat doen we in januari wel weer.

Genieten 

En het laatste is absoluut Genieten met een hoofdletter G. Mijn favoriete maand en ik de drukte voorlief. Ik probeer rust te hebben waar en wanneer het kan en hou in mijn achterhoofd dat januari altijd een rustige maand is en we dan wel weer kunnen bijtanken.

 

Facebook Comments

Share this post