Happy momlife

IMG_8837
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe het plaatsen van mijn spiraal bijna niet door ging

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak staan voor het plaatsen van een spiraal. Na lang wikken en wegen en meerdere gesprekken met de huisarts was dit de laatste optie die hij mij kon bieden tegen mijn heftige menstruatie. Afgelopen vrijdag had ik de afspraak maar die liep iets anders dan ik had verwacht.

Voordat wij richting het ziekenhuis gingen deden wij een rondje ikea. Er moest nodig een bureau komen om aan te werken. Geslaagd en tevreden gingen wij naar het ziekenhuis waar ik gelukkig binnen no-time aan de beurt was. Ik vond het plaatsen van een spiraal mega spannend door de verschillende verhalen die ik had gehoord over het plaatse van een spiraal.

Eenmaal aan de beurt mocht ik me uitkleden en werd er eerst een inwendige echo gemaakt. Dit doen ze standaard in het ziekenhuis. Hier werd ik direct onrustig, want het scherm voor mijn neus stond aan en daar zag ik iets wat ik toch stiekem hoopte niet te zien. De gynaecoloog zag dit ook en gaf aan dat ze op dit moment de spiraal niet kon plaatsen en ik eerst een zwangerschapstest moest gaan doen. Een wat? Shit nee.. Wij zijn heel voorzichtig en ik ben echt als de dood om zwanger te raken. Tamara en ik maakten vorige week nog wel grapjes over zo’n situatie, maar ik had niet verwacht dat het zo zou zijn.

Ik mocht direct een bloedonderzoek laten doen en na een uurtje terug komen voor de uitslag. Het kon een beginnende zwangerschap zijn of een aankomende menstruatie. Ik zal eerlijk zijn dat de wereld even onder mijn (onze) voeten wegschoof. Want het gevoel van compleet zijn is er overduidelijk en wij nemen beide serieuze stappen om volgende zwangerschappen te voorkomen. Een uur duurt dan lang en denken aan een positieve uitslag vond ik op dat moment erg moeilijk. Een kindje was met open armen ontvangen hoor, maar liever niet.

Na een uur wachten, zuchten en ijsberen liepen wij terug naar de gynaecoloog die ons al op stond te wachten. Kom maar binnen zei ze hij kan geplaatst worden. Ik denk dat ik niet vaak zulke grote ontlading had als op dat moment. Geen zwangerschap, maar wel een spiraal!

Voor nu hebben wij alle stappen genomen om een zwangerschap in de toekomst te voorkomen. Hopelijk hoeven wij dus ook niet nogmaals een stress moment mee te maken. Daarnaast hoop ik ook dat de spiraal mij gaat helpen bij mijn klachten.

Facebook Comments

Share this post