Happy momlife

IMG_8841
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe eerlijk ben jij over het moederschap?

Uit onderzoek is gebleken dat een heel groot percentage van de moeders liegt over hoe zij het moederschap ervaren. Vrouwen durven vaak niet aan te geven hoe zwaar ze het vinden, welke struggles ze hebben en dat het soms mega frusterend is als het niet gaat zoals het gaat. En soms is het fijn om als moeder wel even te vertellen dat het zwaar is, omdat je kind weer eens niet luistert.

Klagen over het moederschap is echt niet ondankbaar, natuurlijk ben je blij met je kinderen dat hoef je niet te verantwoorden. Maar soms hé als mijn kleuter voor de zoveelste keer op een dag mega dwars is ben ik het zat en heb ik ook geen zin meer. Ik vind het vervelend hoe ze doet en dit zorgt voor de nodige frustraties.

Ik ben zelf ook niet altijd eerlijk over het moederschap, maar als je mij vraagt of drie kinderen makkelijk is dan krijg je een eerlijk antwoord. Ik vind het namelijk zwaar, pittig. Ik ben dankbaar voor alle drie mijn kinderen, maar soms… Alle drie de kinderen zitten in een andere levensfase met ieder zijn/haar levensbehoeftes die vaak niet overeen komen met elkaar.

Het moederschap is geen roze wolk, soms is het bikkel hard en zijn het meer zwarte donderwolken. Je oogappeltjes zijn niet altijd de liefste, soms zijn het gewoon monster waarbij je je wel eens afvraagt heb ik dit gemaakt? Als ze ‘s nachts niet slapen bijvoorbeeld, of als ze in de winkel blijven zeuren om dat ene snoepje/koekje. Ik vind dat je daar best eerlijk over mag zijn!

Ik heb wel eens blogs geplaatst waarbij ik mijn mening deelde over bepaalde onderwerpen en binnen no-time kreeg ik opmerkingen waaruit bleek dat ik niet dankbaar was/ben voor mijn kinderen. Na 8 zwangerschappen waarvan er 3 kinderen zijn geboren kan ik wel zeggen dat ik mega dankbaar ben voor mijn kinderen. En terwijl ik mij opwind om mijn kinderen, veel te laat uit bed ga in de ochtend zie ik andere moeders hun picture perfect dagen delen. En soms hé vraag ik mij af, hebben die moeders nooit een late ochtend? Zitten ze echt altijd met een ontbijtje klaar in de ochtenden? Of is het maar schone schijn?

Kijk je hoeft echt niet alles te delen, maar laten we het wel eerlijk houden. Ik weet dat ik ook niet altijd alles deel online, en dat zal ik ook blijven doen. Maar vraag je mij hoe mijn dag was dan krijg je een eerlijk antwoord.

Ik ben dol op mijn kabouters. Stuk voor stuk, ik kan glunderen van trots als ik ze bezig zie. Ik kan genieten van iedere knuffelen die ze mij geven.

Facebook Comments

Share this post