Happy momlife

img_9631
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe bespaar je op de stookkosten met een groot gezin

Wij zijn een gezin van vijf waar veel gas en elektriciteit door gaat. Ik vind het fijn om het warm te hebben, maar wil de verwarming niet te hoog stoken. Wij kijken ieder jaar al naar goedkope energie daarnaast proberen wij er zelf ook zoveel mogelijk aan te doen door ons gas verbruik zo laag mogelijk te houden. je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk uit zoeken waar je de goedkoopste energie aanbieder kunt vinden. Bij ons komt vaak energiedirect er uit als goedkoopste aanbieder. Ook willen wij het natuurlijk niet koud hebben. Ik deel de tips hoe wij dit doen en op deze manier proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden.

Dikke truien

Naast dat wij altijd shoppen naar goedkope energie doen wij zelf ook voldoende om het warm te hebben. Het begint allemaal bij de juiste warme kleding. Een warme trui en een paar dikke sokken zijn een stuk warmer waardoor je het minder snel koud zult hebben. Ik wil de verwarming eigenlijk niet boven de 20 graden hebben en dat vind ik al hoog.

Boven de verwarming uit 

Op de slaapkamers boven hebben wij standaard de verwarming uit. Ik zet in de ochtenden de raampjes open en rond de middag gaan deze weer dicht, zodat de slaapkamers weer kunnen opwarmen. Op de middaggen en dagen dat de kinderen wel boven spelen gaat de verwarming op de betreffende kamer natuurlijk wel aan. Je kunt dit makkelijk doen door de knoppen die op je verwarming zitten dicht of open te draaien.

Check de CV-ketel

Wat ook belangrijk is is het checken van de CV-ketel. Die van ons wordt ieder jaar gecontroleerd en dit moet volgens mij bij iedere CV ketel.  Het enige dat wij zelf hoeven te doen is het bijvullen wanneer dit nodig blijkt te zijn. Dit is trouwens heel belangrijk om te doen, want anders moet je ketel veel moeite doen om het warm te krijgen. En kan je CV ketel zelfs stuk gaan, dat wil je liever niet in de herfst en winter. Onze cv ketel staat op zolder dus het duurt sowieso wel even voor het op de juiste plekken is.

De juiste Gordijnen

Wij hebben in huis op diverse plekken gordijnen hangen. Natuurlijk hebben wij in de slaapkamers gordijnen, deze zijn heel dik en houden ook echt de kou die bij de ramen weg komen tegen. Heel fijn daardoor is het boven in principe altijd warm. Beneden hebben wij een rolgordijn die ik ’s avonds eigenlijk altijd omlaag doe. Daarvoor hangt een vitrage die in de winter standaard dicht is. Dit helpt enorm tegen tocht. Ik wil bij de voordeur ook graag nog een gordijn hebben voor de winterperiode. Dit kan dan ook de kou goed tegen houden in de gang en dat scheelt weer voor het hele huis.

Dekentjes op de bank

Ik heb naast de bank een hele mand vol met dekens staan. Lekker om te pakken als je op de bank hangt, want dan is het vaak toch kouder. Mijn favoriet is de zelfgemaakte deken, door het wol is heel erg lekker warm. Een echte aanrader!

Deuren dicht! 

Wij hebben een bijkeuken die niet geïsoleerd is en als de deur daar open staat is het in de rest van het huis ook ijskoud. Daarnaast helpt het sowieso om alle deuren GOED dicht te houden. Dit leren wij onze kinderen ook om te doen. Ze horen dit tot vervelends toe de hele dag haha!

De basis is het uitzoeken van goedkope energie, maar je kunt zelf ook een heleboel doen om het warm te hebben en houden in huis. 

Facebook Comments

Share this post