Baby 3.0 zwanger

Hoe Aron reageerde op het baby nieuws

Al vanaf dat ik zwanger ben van Sofie is Aron een onwijs lieve grote broer. Hij speelt graag met haar en denkt ook altijd goed om haar. Aron heeft er (net als wij) nooit een geheim van gemaakt dat ie nog wel een broertje of zusje wil hebben. Ik keek dan ook uit naar het moment dat ik Aron mocht gaan vertellen dat ik zwanger ben. 

Begin januari hadden wij de eerste echo van ons derde kindje. Ik was al veel aan het overgeven en Aron had wel door dat ik mij niet goed voelde. Wij besloten het hem ook na de eerste echo te vertellen. Wij hadden samen besloten om het hem te vertellen voordat wij naar de opa’s en oma’s gingen, zodat hij het nieuws mocht gaan vertellen aan de opa’s en oma’s. Maar wij moesten het hem natuurlijk eerst nog vertellen. Ik keek er best naar uit om het hem te vertellen, omdat hij zo graag nog een broertje en zusje wilde. Ook had hij zelf al een keertje gevraagd of er niet een baby in mijn buik zat. Wij besloten toen nog te zeggen dat het niet zo was.

Het grote moment

Tijdens het avond eten besloten wij Aron op de hoogte te brengen. Ik had een echo foto erbij gevraagd om hem te vragen of hij nog wist wat dit was zijn reactie:

Aron: ” Is dat Sofie ? ” 

Ik: ” Nee lief dat is niet Sofie ”

Aron: ” Ben ik dat dan? ” 

Ik: ” Neee haha zo’n kleine echo foto hebben wij niet van jou ”

Aron: ” Ben jij het dan? ”

Robert: “ Nee het is niet mama en ik ben het ook niet ” 

Op dat moment begonnen zijn ogen te twinkelen en zijn woorden te haperen.

Aron: ” Krijg ik een…broertje.. of zusje???!!!!??!!! ‘ 

Ik: JAAAAA!

Aron: ” Yess, joepie! Dit wilde ik al zo graag, dit was mijn wens! ” 

Je snapt dat ik op dat moment even iets uit mijn ooghoek moest halen. Wat was en ben ik blij dat hij zo blij is dat hij nog een broertje of zusje krijgt. Aron vroeg vanaf dat moment continu hoe groot de baby was en daar kwam gelukkig een oplossing voor. Van de webshop fromwoodwithlove.com kreeg toffe groeikaarten voor tijdens de zwangerschap. Op de kaarten staat afgebeeld hoe groot het kindje is. Heel erg duidelijk voor kinderen (mama’s en papa’s!). Vrijdag is mijn wisseldag en dan mag Aron het kaartje verwisselen. Ook wil ik hem zo vaak mogelijk meenemen naar een echo en heeft hij voor zijn broertje of zusje een muziekdoosje uitgekozen. Dit heeft hij destijds ook voor Sofie gedaan en vind ik zelf een mooie traditie.

Hoe reageerden jullie kindjes op de komst van een broertje of zusje? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Priscilla

  Wat leuk dat hij zo enthousiast is! En knap dat hij zelf de link legde dat er een kindje bij komt. Mijn oudste zegt juist regelmatig dat hij echt geen baby meer erbij wil en vraagt zich hardop af waarom we überhaupt zijn zus hebben gekregen
  hahaha

  28/02/2017 at 7:08 am
 • Reply Rosanne

  Wat onwijs leuk om Aron zijn reactie op het baby-nieuws te lezen!
  Aron is zo’n leuke broer voor Sofie, ik twijfel er niet aan dat hij minstens zo’n leuke grote broer wordt voor baby 3.0 🙂

  28/02/2017 at 7:46 am
 • Reply dionne

  Aaah! Wat leuk die reactie! Hij is al groot genoeg om het allemaal mee te krijgen en te beseffen, lijkt mij ook leuk!

  28/02/2017 at 8:23 am
 • Reply janske

  Wat ontzettend lief zo’n grote broer die zo blij is…Ik zit nu al bijna een traantje weg te pinken bij het lezen van zijn reactie. (zullen de hormonen wel zijn 😉 ) Wat een schatje! Geniet maar lekker van deze bijzondere momenten 🙂

  28/02/2017 at 9:42 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Ooow wat verschrikkelijk lief en wat ontzettend bijzonder dat hij het zo bewust meemaakt.

  28/02/2017 at 9:47 am
 • Reply Jessica

  Wat een lieve reactie!! Zo mooi en puur hoe kinderen zich uiten!

  28/02/2017 at 10:02 am
 • Reply Lieke

  Die reactie is echt super schattig!

  28/02/2017 at 12:40 pm
 • Reply Nicole

  Wat een lieve reactie zeg! Hier in tweede instantie ook een hele blije grote zus. Ze is natuurlijk een stuk kleiner dan Aron maar is er echt enorm blij mee.. zo mooi om te zien.

  01/03/2017 at 10:47 am
 • Reply Simone

  Oh wauw wat een machtig mooie reactie zeg! Super. Ik kan mee heel goed indenken dat je dan even een traantje wegpinkt ja 😉

  01/03/2017 at 12:46 pm
 • Leave a Reply