Happy momlife

img_3798
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hete zomerdagen: hier vind je verkoeling in eigen land!

In bepaalde stedelijke gebieden en provincies van ons land wordt het ’s zomers behoorlijk warm! Ben je op zoek naar verkoeling? We hebben goed nieuws voor je: in eigen land zijn er genoeg plekken te vinden waar je hiervan kunt genieten. Ideaal bijvoorbeeld als je tijdens tropische dagen tijd hebt om een dagje, een nachtje of een weekendje weg te gaan. Lees verder voor onze tips.

Verkoeling op de Waddeneilanden

Als je er echt even tussenuit wilt gaan, raden we je aan om de Waddeneilanden te bezoeken op hete dagen. Zodra je op de boot zit om de oversteek te maken, geniet je al van een frisse bries. Dat voelt goed! Er zijn verschillende Waddeneilanden te ontdekken, die allemaal hun charme hebben. Ga bijvoorbeeld eens naar het mooie Ameland. En plak er meteen een overnachting aan vast in een goed Hotel Ameland! Als je klaar bent met de strandwandeling en het zwemavontuur in de zee, kun je hier kiezen voor een goede maaltijd in een leuk restaurant Ameland. Strijk neer op het terras bijvoorbeeld, waar je ook weer geniet van een verkoelend windje op het eiland.

Uitwaaien aan de kust

Niet alleen bij de Waddeneilanden kun je een duik nemen in de zee: ook in het westen van het land is er natuurlijk een groot stuk kustlijn te vinden. Maak daar dan ook zeker gebruik van op de warme dagen. De grotere kustplaatsen zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Heb je een auto om er te komen? Dan is het juist leuk om eens naar de kleinere plaatsjes af te reizen, waar het net wat minder druk is. Leg je handdoek neer, smeer je in met zonnebrand – en neem die lekkere, verkoelende duik!

Tripje naar het IJsselmeer

Naast de zoute zee kun je ook verkoeling zoeken in het zoete water: ga naar het IJsselmeer. In verschillende provincies kun je neerstrijken aan dit water – Noord-Holland, Friesland en Flevoland. Dit maakt het IJsselmeer dan ook relatief goed bereikbaar vanuit alle hoeken van het land. Als je er een weekendje weg van wilt maken, kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een leuke camping aan het water. En er zijn uiteraard ook hotels te vinden.

Afkoelen in het bos

Ben je niet zo’n waterrat? Dan is het bos een ideale plek om verkoeling te zoeken. Hier bevind je je immers grotendeels in de schaduw: perfect als de zon te fel is. Er zijn in Nederland allerlei bosgebieden te vinden – al is het ene gebied groter dan het andere gebied. Centraal gelegen ligt bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug. Ook de Veluwe is uiteraard een prachtige optie. Daar breng je de warme dagen in rust door, midden in de natuur.

Facebook Comments

Share this post