Happy momlife

shutterstock_231471985
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het sinterklaasspel voor volwassene

Sinterklaas is absoluut een kinderfeest, maar toch is het ook leuk om als volwassene iets te doen met Sinterklaas. Je kunt natuurlijk lootjes trekken en dan surprises maken en gedichten schrijven, maar je kunt ook het sinterklaasspel doen. Ik denk dat iedereen hem inmiddels wel al kent. Ik vind het in ieder geval echt een aanrader om te doen met sinterklaas, kerst of sinterkerst zoals tegenwoordig ook steeds vaker gevierd wordt. 

Wat is het?

Het sinterklaasspel is een spel met een dobbelsteen. Je kunt er speciale dobbelstenen voor kopen, maar een simpele dobbelsteen werkt ook prima. Iedereen brengt cadeautjes mee die je op een stapel legt en dan ga je opdrachten uitvoeren. Ik weet van de keren dat wij het gespeeld hebben dat het altijd een wedstrijdje wordt om één bepaald cadeau en er is altijd een cadeau dat niemand wil hebben haha!

De cadeautjes 

Het spel draait om het winnen van de leukste cadeautjes. Samen met de deelnemers spreek je een budget af. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat je 3 cadeaus meeneemt en de totale waarde is €10,-. Bij het spel gaat het om het idee en niet om dure grote cadeaus. Het spel an sich is al mega leuk. Je kunt hiervoor naar de action gaan of naar de HEMA waar ze blijmakers hebben bijvoorbeeld. Je kunt ook als regel opstellen dat iedereen één ding mee moet nemen uit zijn/haar huis waar ze vanaf willen. Zorg ervoor dat je cadeaus uitzoekt die iedereen wel zou willen winnen.

Ingepakt meenemen 

De cadeaus die je hebt gekocht of meegenomen uit huis pak je in, zodat niemand ziet wat er in zit. Je kan het cadeau ook meerdere keren inpakken waardoor het ontdek moment langer duurt. Alle cadeaus worden in het midden van de groep gelegd.

De spelregel 

Spreek af wie er mag beginnen. De oudste? De jongste? Diegene gooit met de dobbelsteen en het aantal ogen dat je ziet hoort bij de opdracht. Het spel speel je in twee rondes. In de eerste ronde zijn alle cadeautjes nog ingepakt en bij de tweede ronde mogen ze uitgepakt worden en zijn er opdrachten te doen.

Spelregels eerste ronde: 

 1. Een cadeautje doorgeven naar rechts
 2. Een cadeautje pakken van de stapel
 3. Een cadeautje doorgeven naar links
 4. Een cadeautje afpakken van iemand anders
 5. Een cadeautje ruilen met iemand anders
 6. Een cadeautje van de stapel aan iemand geven

De eerste ronde speel je voor 30 minuten gebruik hiervoor een kookwekker of een telefoon zodat je weet wanneer de tijd voorbij is.

Spelregels tweede ronde 

 1. Een cadeautje doorgeven naar rechts
 2. Een cadeautje uitpakken
 3. Een cadeautje doorgeven naar links
 4. Een cadeautje afpakken
 5. Een cadeautje uitpakken of als alle cadeautjes uitgepakt zijn een cadeautje ruilen met iemand naar keuze
 6. Een opdracht uitvoeren

De tweede ronde speel je 45 minuten gebruik hiervoor een kookwekker of een telefoon zodat je weet wanneer de tijd voorbij is. De opdrachten kun je zelf bedenken of je kunt onderstaande inspiratie gebruiken. Wanneer de 45 minuten om zijn heeft iedereen zijn cadeautjes, gefeliciteerd!

Opdracht ideetjes:

 • Zing een sinterklaas liedje
 • Geef de schaal met pepernoten door
 • Pak het kleinste cadeautje af
 • Pak het grootste cadeautje af
 • Schenk drinken voor iedereen in
 • Ruil met diegene 2 plaatsen rechts van je
 • Ruil met diegene 2 plaatsen links van je
 • Ruil al je cadeaus met je overbuurvrouw
 • Verdeel je eigen cadeaus met anderen en krijg van iedereen waarmee jij ruilt één cadeau terug

Fijne avond! 

Ps. Je kunt tegenwoordig ook een heleboel varianten online kopen.

Facebook Comments

Share this post