Happy momlife

round silver and gold coins
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het ontstaan van de munt Shiba Inu*

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het mogelijk om voor talloze soorten crypto munten te kiezen als je van plan bent om te gaan beleggen. Eén van de meest bekende munten van dit moment is nog altijd de munt Shiba Inu. Nu zien we alleen wel dat er veel mensen zijn die niet weten wat dit voor munt is. Om hier verandering in te brengen hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten. Lees snel verder om alles te leren over Shiba Inu!

round silver and gold coins

Wat is Shiba Inu voor munt?

Goed, laten we maar eens beginnen bij het begin. Wat is Shiba Inu eigenlijk voor een munt vraag je je af? Shiba Inu (SHIB) is een cryptocurrency die in augustus 2020 werd gecreëerd door een team van anonieme ontwikkelaars. Het project is sterk beïnvloed door de populaire op meme gebaseerde cryptocurrency, Dogecoin (DOGE), en wordt vaak aangeduid als de “Dogecoin Killer.” De naam “Shiba Inu” komt van het hondenras Shiba Inu. Dit is een populair ras in Japan wat vaak wordt gebruikt in de internetcultuur. Het logo van het project is een cartoonversie van een Shiba Inu hond, wat de connectie met internetcultuur verder benadrukt.

Lancering van Shiba Inu

Shiba Inu’s initial coin offering (ICO) werd gelanceerd op de Ethereum blockchain en haalde in slechts enkele minuten meer dan 6 miljoen dollar op. Dit maakt het samen met Cardano dan ook gelijk een van de meest succesvolle projecten binnen de cryptomarkt. Op dat moment werd de munt verhandeld voor minder dan een cent, maar de waarde steeg snel naar meer dan $0,00005 per munt. Kort na de ICO daalde de waarde van de munt echter aanzienlijk en bleef deze enkele maanden relatief stabiel rond de $0,00001 per munt. In mei 2021 begon de waarde van de munt weer te stijgen en bereikte een recordhoogte van ongeveer $0,00008 per munt. Deze stijging was te danken aan de toegenomen interesse en adoptie van de munt, en aan de groeiende populariteit van de Shiba Inu-gemeenschap op sociale mediaplatforms zoals Twitter.

Kenmerken van het project

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het project vraag je je af? Belangrijk is dat het project is aan te merken als gedecentraliseerd. Daarnaast hebben de makers andere ontwikkelaars aangemoedigd om op de Shiba Inu blockchain te bouwen. Als gevolg daarvan zijn verschillende nieuwe projecten gelanceerd op het Shiba Inu-netwerk, waaronder gedecentraliseerde uitwisselingen, spellen en andere toepassingen. Een van de meest opmerkelijke projecten die op het Shiba Inu netwerk zijn gebouwd is de ShibaSwap gedecentraliseerde uitwisseling (DEX), waarmee gebruikers Shiba Inu en andere tokens rechtstreeks op de Ethereum blockchain kunnen verhandelen.

Rol van Elon Musk in de koers

De Shiba Inu munt heeft een volatiele geschiedenis gehad sinds de lancering, het trok aandacht en momentum na beroemde tweets van de CEO van Tesla, Elon Musk en het zag een grote stijging. Maar het werd ook gevolgd door grote correcties, waardoor de waarde van de munt aanzienlijk daalde. Als gevolg van de wilde prijsschommelingen en de associatie met de meme-cultuur heeft Shiba Inu kritiek gekregen van sommigen in de cryptocurrency-gemeenschap die het zien als een grap of een rage. De ontwikkelaars van het project en de leden van de gemeenschap blijven echter geloven in het potentieel van de munt en zetten zich in om er een duurzaam ecosysteem omheen te bouwen. Ondanks kritiek van sommigen in de gemeenschap is het team van Shiba Inu vastbesloten een duurzaam ecosysteem op te bouwen en om het project een succes te laten worden.

Facebook Comments

Share this post