Happy momlife

img_5595
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het laatste stukje van de zolder || De plannen

Afgelopen week hebben wij Aron zijn kamer afgerond, het is weer netjes en hij kan zich er goed in vermaken. Zijn slaap gedeelte en zijn speelgedeelte zijn goed opgedeeld waardoor het ook makkelijk netjes te houden is. Nu moeten wij de rest van de zolder nog in orde maken, want de overloop heeft ook een doel.

De vloer op de overloop

Op de overloop ligt nu nog een betonvloer, wij hebben eerst de rest van het huis gedaan en hierna zullen wij aan de slag gaan met de overloop. De overloop moet een mooie vloer krijgen, hiervoor moeten wij nog laminaat kopen. Wij weten alleen nog niet welke kleur dus mocht je een tip hebben, dan hoor ik het graag. In het hele huis hebben wij laminaat liggen, dus op zolder komt ook een mooie laminaatvloer. Laminaat is makkelijk te leggen, betaalbaar en gaat lekker lang mee, ideaal dus! Verder is dit stuk van de zolder o.a. opbergruimte. Robert zijn gereedschap staat nog hier, maar gaat straks naar onze nieuwe schuur. Dan komt op die plek alle ruimte voor ons wasgoed. Wij hebben dit nu deels in de badkamer staan, maar dat stoort mij. Lekker naar zolder dus. Aan de andere kant van de zolder gaan wij een hoekje maken om te kunnen sporten. Hier is ruimte om een klein beetje te sporten en dat is al voldoende. Helemaal aangezien wij in onze tuin ook ruimte gaan maken om te sporten. Ook de trap moet nog opnieuw bekleed worden. Hier zit nu een blauwe vloerbedekking op, maar het liefst wil ik hier een antraciet kleurige vloerbedekking op.

 De muren van de overloop

Wij hebben veel kleuren in huis. Zo is onze woonkamer groen, onze hal blauw evenals de keuken, badkamer en wc. De kinderen hebben ook allemaal veel kleuren op hun slaapkamer en wij hebben zelf een olijf groene slaapkamer. De trapopgang naar zolder wil ik dan ook graag in een toffe kleur verven. Ik denk dat ik hiervoor de kleur Blue Berry Dream van Flexa wil, deze hebben wij ook beneden in de trapopgang en is één van mijn favoriete kleuren om in huis aan te brengen. Daarnaast wil ik er lijstjes ophangen met familiefoto’s. Een soort Wall of fame haha! Ro wil namelijk geen foto’s in de woonkamer van familieleden enzo dus dan moet ik maar een ander plekje zoeken.

Opruimen 

Maar om te beginnen moet ik eerst opruimen. Het is zo’n plek geworden waar alles neergelegd wordt wat wij even niet nodig hebben, wat nog weggeven moet worden. Dus daar moet eerst een stap gemaakt worden. Ik wil veel spullen weg doen. Veel dozen staan inmiddels al 4 jaar ingepakt en missen wij dus ook niet. Eigenlijk kan ik dit wel weg doen, maar dat vind ik dan weer heel erg moeilijk. De laatste babyspulletjes bijvoorbeeld. Maar het is voor een goed doel, want als ik dat heb opgeruimd kan ik daar een spinningfiets neerzetten om thuis te kunnen sporten.

Dus hup wie geeft mij even de spreekwoordelijke schop onder de kont? Dan kan ik aan de slag om ook van dit laatste stukje een fijn plekje te maken in ons huis.

Facebook Comments

Share this post