Happy momlife

kabouterpad 11
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het kabouterpad van Staatsbosbeheer

Wist je dat er in het bos kabouters wonen? Bij staatsbosbeheer denken ze van wel! Ze hebben namelijk allemaal kaboutersporen ontdekt. Kleine voetafdrukjes in het zand, wielsporen van kruiwagens en plat gedrukt gras van de middagdutjes. Wij gingen bij Boomkroonpad van Staatsbosbeheer op zoek naar kabouters! Naast het boomkroonpad zijn er nog meer locaties waar je het kabouterpad kunt lopen.

Het is inmiddels een jaar geleden dat wij hier heen gingen, maar het is er nog steeds en daarom vind ik het wel leuk om deze tip nog te delen met jullie. Op diverse plekken bij het Staatsbosbeheer kun je knapzakken kopen/lenen om het kabouterpad mee te lopen. Een super leuke manier om samen met je kindjes de natuur te ontdekken. Je koopt/leent een rode rugzak met daarin iets lekkers, een puntmuts (want die heb je wel nodig als kabouter) en rode schmink. Voor de ouders zit er een boekje bij met instructies bij de opdrachten die de kinderen moeten uitvoeren. De route is tussen de 500 en 1500 meter lang en prima te doen voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud. 

Tijdens de route luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je allerlei kabouter opdrachten. In de tas zit ook een kralenketting die alle kleuren van de regenboog heeft. Deze ketting is je kaart, want ieder paaltje van de route heeft één van de kleuren van de ketting. De route is te volgen via de ketting en de gekleurde kabouterplaatjes. Als je ze allemaal volgt kom je langs alle plekken van de kabouters waar je weer vele leuke opdrachten mag gaan uitvoeren. Onze kinderen vonden het onwijs leuk en namen ook echt de tijd om de natuur te leren kennen en te luisteren naar het verhaal van de kabouters.

Voor tijdens de route zit er ook wat lekkers in de tas zo kun je ook nog even pauze nemen. Wij gingen naar het boomkroonpad en hier heb je allerlei picknick banken staan waar je tussendoor lekker pauze kunt houden.

Praktische informatie:

  • Kosten: €5,- voor kinderen t/m 12 jaar
  • Geschikte leeftijd: 3 t/m 6 jaar
  • Hoe lang duur het? +/- 1 uur
  • Kijk voor actuele openingstijden op de site
  • Je moet de knapzak en het boek voor sluitingstijd weer inleveren
  • Je betaalt een borg van €20,- dit krijg je terug wanneer je de knapzak weer hebt ingeleverd
  • De rode mutsjes mogen de kindjes houden
  • Volwassenen zijn gratis
Facebook Comments

Share this post