In de keuken kerst sponsored stories

Het gemak van HelloFresh tijdens Kerst

Onlangs hadden wij al een pre-christmas diner bij ons thuis. Er kwam namelijk een vier gangen diner van HelloFresh binnen en hiermee vierden wij al een beetje kerst. Er werd wat kerstversiering van zolder gehaald om een sfeer te creëren. Daarnaast stond ik de hele dag in de keuken om de 4 gangen voor te bereiden zodat wij ‘s avonds allemaal zo konden aanschuiven aan ons diner en ik alleen maar dingen hoefde op te warmen. 

HelloFresh is een service die voor jou de boodschappen doet en bij je thuis aflevert. Je hoeft niet na te denken over de recepten en kunt aan de hand van heerlijke recepten lekkere en gezonde maaltijden op tafel zetten. Speciaal voor de kerst hebben ze vier verschillende boxen die je thuis kunt laten bezorgen en daarna lekker kunt maken/voorbereiden. Wij mochten een box testen en ik was wel benieuwd of hij kidsproof is. Tijdens de kerst periode kun je vanaf 5 november tot en met 17 december de volgende boxen bestellen:

 • Kerstbox Veggie
 • Kerstbox Deluxe
 • Kerstbox Original

Deze boxen worden geleverd op zaterdag 23 december of zondag 24 december. Daarnaast hebben ze ook nog een Gourmetbox waarbij je alles krijgt voor een geslaagde gourmet avond. Deze box is voor een langere periode te bestellen en leverbaar. Je kunt hem bestellen vanaf 5 november tot en met 27 december en de levering ligt tussen 2 december en 31 december. Je kunt deze box dus ook gebruiken voor een sinterklaas avondje en/of Oud&Nieuw. Naast de boxen met lekker eten kun je ook wijnboxen bestellen die passen bij je maaltijd.

De grote test

Wij ontvingen de Kerstbox Deluxe en toen ik de recepten zag was ik wel heel benieuwd of de kinderen dit zouden eten. HelloFresh staat er wel om bekend ingrediënten te gebruiken die je zelf misschien niet toevoegt. In het de box zaten de volgende recepten:

 • Peterseliewortelsoep met een peterselietopping en frisse citroen
 • Makreelrillette met verse kervel geserveerd met crostini
 • Hertenpeper met aardappelpuree met gebakken paddenstoelen en salade 
 • Chocolademouse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen

Het voorgerecht – Peterseliewortelsoep met een peterselietopping en frisse citroen

Het voorgerecht was Peterseliwortelsoep met als hoofdingrediënt peterseliewortel, een vergeten groente. Dit had ik nog niet eerder geproefd en ik was dus erg benieuwd naar hoe dit zou gaan proeven. De bouillon werd gemaakt met een lekkere paddenstoelenbouillonblokje en dit proefde je goed terug in het recept. Bij de soep werd een lekkere baguette geserveerd. Voor het bereiden van de maaltijd ben je niet veel tijd kwijt vond ik. Je moet de wortel en de aardappel even schillen en daarna moet de soep even koken. Dit hoeft maar 15 minuten en daardoor ben je in principe zo klaar. Nog een voordeel van soep is dat je het de dag van de te voren al goed kunt voorbereiden waardoor je niet op de dag zelf nog soep hoeft te koken. Alleen even opwarmen en klaar is Joyce. De soep viel hier erg goed in de smaak alleen zag hij er anders uit dan op het plaatje. Ik probeerde dan ook de plaatjes van de recepten los te laten. Wat vonden wij ervan? En dan is het tijd om te proeven. Robert en ik vonden de soep heel erg lekker! Er was nog een halve pan over en dit besloten wij de dag erna nog op te eten en toen was het nog lekkerder. Mmm! Aron moest even wennen aan de zure smaak van de citroen die erdoor zat, maar toen ie daar aan gewend was at hij het ook lekker op.

Het tussengerecht – Makreelrillette met verse kervel geserveerd met crostini

Hier keek ik misschien wel het meest naar uit, ik ben namelijk dol op rauwe/gerookte vis. Het tussengerecht was een Makreelrillette en ik moest mezelf in houden de makreel niet al op te eten voordat ik het gerecht klaar had. Ook dit gerecht stond in principe zo op tafel. Ik moest een aantal dingen snijden en de baguette moest afgebakken worden in de oven. Dit gerecht moet op de dag zelf gemaakt worden, maar kun je prima ‘s ochtends doen. 20 minuten voor het serveren zet je het uit de koelkast en als je er aan toe bent is het op de juiste temperatuur. Dit was denk ik mijn favoriet! En ook bij de rest van het gezin viel het in de smaak. Wij deden allemaal de Makreelrillette op de crostini, mmmm!

Het hoofdgerecht – Hertenpeper met aardappelpuree met gebakken paddenstoelen en salade 

Het hoofdgerecht was een stoofpotje van hert met wortel, mmmmm! Je hoeft niet meer uren te stoven, want het is al 8 uur gestoofd. Nee een half uur is voldoende! Daarnaast een vers gemaakte aardappelpuree met peterselie. En natuurlijk de paddenstoelen en salade niet te vergeten. Mij kun je absoluut niet blij maken met paddenstoelen, maar Robert juist weer wel. Iedereen vond dit gerecht lekker en er bleef ok weinig over!

Het nagerecht – Chocolademouse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen 

Het nagerecht is het enige gerecht dat wat tijd en aandacht vraagt. Dit gerecht kun je ook je het best een dag van te voren maken. Ik moest bij het maken van dit gerecht ook goed opletten. Mocht je deze box eten met kinderen dan is mijn advies om een ander toetje voor hen te regelen. Er zitten namelijk rauwe ei in en het advies is om dit niet te eten als je onder de 5 jaar bent. Ik doe het liever helemaal nog niet bij de kinderen (net als rauw vlees bijvoorbeeld). Ook serveerde ik het toetje zonder de amandelen ivm allergieën. Het gerecht is heerlijk en wij genoten samen van  ons chocolade toetje mmm!

Conclusie

De kerstbox Deluxe was hier in huis een groot succes. Was ik eerst een beetje sceptisch met oog op onze kinderen aten ze het blijkbaar allemaal prima. Alleen het nagerecht vond ik dus niet zo’n succes onze kinderen. Voor de feestdagen kies ik liever voor een Gourmet zolang de kinderen klein zijn, maar wanneer je geen kinderen hebt is het heel leuk en lekker om dit te maken voor je vrienden/familie. Wij gaan sowieso de gourmetbox nog uitproberen, ik ben benieuwd hoe dit gaat bevallen.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden naar de boxen van Hellofresh? Kijk dan op hun website voor meer informatie over alle boxen die ze met de feestdagen leveren. 

Dit blogpost is geschreven in samenwerking met HelloFresh. Dit heeft geen invloed op mijn mening over het product
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

 • Reply zebrazonderstrepen

  oh dat moet de moeite geweest zijn. Goed idee voor kerst om op een makkelijke manier toch iets verrassend op tafel te toveren

  03/11/2017 at 12:01 pm
 • Leave a Reply