Aron Moederschap

Het consultatiebureau

Gisteren was het (eindelijk) zover we mochten weer naar het consultatie bureau. Ik zelf vind het persoonlijk nooit zoveel aan, er komt weinig nuttige informatie en wat ze vertellen weet ik zelf ook wel. Maar het moet nou eenmaal. Het begint allemaal met het wegen en meten. Het was inmiddels 9 maanden geleden en ik was wel benieuwd hoe groot en zwaar Aron nu was. Op dit moment is Aron 95 cm en weegt hij 13,5 kilo. Met zijn gewicht zit hij net onder het gemiddelde en met zijn lengte er net boven. Prima zei de mevr. van het consultatie bureau.

Daarna mochten we al snel naar binnen, tijd voor wat motorische testjes. Aron moest van blokjes een toren bouwen en dat deed hij heél netjes en precies, alle steentjes moesten precies boven op elkaar. Tja zo vader, zo zoon zeggen ze toch? Haha! Daarna mocht Aron wat plaatjes aanwijzen vertellen wat hij zag. Dit deed hij uitstekend, hij kreeg nog het compliment dat zijn uitspraak erg mooi was. (Dat doet een moeder goed!) Daarna gingen ze nog even voetballen en gooien ook dit deed hij goed. Conclusie alles gaat goed. Qua spraak loopt hij gewoon voor, en daar zijn wij als ouders trots op en natuurlijk blij mee. Aron kan bijvoorbeeld vertellen wat hij die dag gedaan heeft, maar ook wat hij allemaal gegeten heeft. Super handig als hij -weer eens- geen avond eten wil hebben haha.

Toen we klaar waren bij het consultatie bureau zijn we nog even naar de balie gelopen van de stichting die hier de peuterspeelzaal regelt. We waren inmiddels wel benieuwd vanaf wanneer Aron naar de peuterspeelzaal mag. Vanaf september mag Aron naar “school”. Ik zelf denk dat Aron hier echt aan toe is, hij is klaar voor een uitdaging. We zijn blij dat hij (pas) vanaf september mag, anders zou hij voor 4 weekjes nog heen kunnen en dan was hij helemaal in de war geweest denk ik.

Op naar de komende tijd! 

xox Joyce

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

7 Comments

 • Reply samantha

  Wat een topper. En meestal luister ik niet naar deense van het cb. 1x zeiden ze dat als het zo door gong met gewicht jason dan te zwaar zou worden maar toen liep hij nog niet eens!!? & ik heb 1x een groepsconsult gedaan haha doe ik dus ook niet weer 😉
  Maar het is altijd fijn om te horen dat het goed gaat 🙂 ik was echt trots toen jason voor zijn 1ste liep maar die vrouw op het cb keek er nie eens naar 🙁 ja dat vond ik niet zo leuk dus vind het nu alleen interessant om te horen wat hij veegt etc

  11/06/2013 at 7:41 am
 • Reply samantha

  wat een typfouten haha. hoop dat je het snapt

  11/06/2013 at 7:42 am
 • Reply Martina

  Fijn dat alles goed gaat net zijn ontwikkeling! Kan me voorstellen dat dat super is om te horen!

  11/06/2013 at 7:57 am
 • Reply annouska

  Wat fijn dat zijn ontwikkeling zo goed is en dat hij na de zomer naar het psz mag. 😀

  11/06/2013 at 11:12 am
 • Reply natanja

  FIJN , Aron is er denk echt wel aan toe , leuke kereltje heb je

  11/06/2013 at 12:05 pm
 • Reply LaraLaurentia

  Wat leuk! Ik hoop dat hij het naar zijn zin krijgt bij de peuterspeelzaal. Benieuwd naar de updates 😀

  12/06/2013 at 12:00 am
 • Reply Debbie

  Geweldig dat het zo goed met hem gaat… Ohh heerlijk dat hij straks naar de peuterspeelzaal mag, dat zal hij vast erg leuk gaan vinden.

  15/06/2013 at 3:51 pm
 • Leave a Reply