Happy momlife

shutterstock_481976119
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#10 Het boodschappenlijstje van…Emy

Donderdag is boodschappen donderdag haha! Deze week de beurt aan vriendinnetje Emy! Emy heeft een gezin van 6 personen en probeert eigenlijk alles vers te maken. N.a.v. vele andere boodschappenlijstjes was ze verbaasd dat er zo weinig vers fruit en groente op de lijstjes staan. Ik vroeg haar of ze misschien haar lijstjes eens wilde delen. 

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Emy en ik woon met mijn man en onze vier zoons in Noord Holland. We hebben 2 katten en 2 konijnen. Ik blog op kaboutertuinblogt.nl. Onze kinderen zijn 10 jaar, 8 jaar en 5 jaar. Over het algemeen zijn het goede eters. Ook hebben we nog een baby van 4 maanden.

Wij hebben een weekbudget en proberen ons daar ook wel aan te houden. Ik wil per week niet meer uitgeven dan 110 euro. Dat is een hoop geld, maar volgens mij voor een gezin van zes personen wel redelijk. Ik probeer altijd vers te koken. Ook gaat er hier heel wat fruit door heen.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop.

Ja ik maak eigenlijk altijd wel een weekmenu. Ik heb dat wel van huis uit mee gekregen. Vroeger maakte mijn moeder ook vaak een weekmenu en dit hing ze dan aan de kast. Dan was er nooit gezeur over het eten. Bovendien vind ik een weekmenu handig om het weggooien van voedsel te beperken en je hebt vaak je boodschappen compleet voor het avondeten. Je hoeft dan niet nog eens terug naar de winkel om een extra ingrediënt voor een maaltijd te halen.

Deze week staat er bij ons op het menu:

  • Gebakken aardappeltjes, sla, tartaar en gebakken uitjes
  • Gekookte aardappelen, bietjessalade (met augurk en zilveruitjes) en vega-kip
  • Sperziebonen ovenschotel
  • Gekookte aardappelen, broccoli en kipfilet
  • Gekookte aardappelen, worteltjes en doperwtjes en een kipburger
  • Noedelsoep met gehaktballetjes en lekker veel groente
  • Gebakken aardappeltjes, sla en een groenteomelet

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Groente & fruit: 2 kg bananen, 3 kg appels, 1 kg peren, 1 kg rode bieten, 1 kg worteltjes, ijsbergsla, knoflook, 2 komkommers, 1 kg mandarijnen, 1 kg druiven, 1 kg sperziebonen, 1 kg tomaten, gegrilde groenten (diepvries), tuinerwten en worteltjes (diepvries)

Vlees: gehakt, kipburgers, kipfilet, pompoen/tijmburger, tartaar, vega kipstukjes, vega balletjes, chipolataworstjes

Ontbijt/Lunch: 100% pindakaas, abrikoos fruitspread, broodspread, 1,5 kg havermout, knäckebröd, rijstwafels, kaas, geraspte kaas, ham, kipfilet, volkoren brood

Zuivel: Melk, yoghurt, roomboter, eieren

Huisdieren: kattengrit, houtvezel, kattenvoer

Diversen: Mie, passata, ketjap, bakpapier, zilveruitjes, augurken, toiletpapier

(Er staan trouwens geen aantal vernoemd hierboven, maar van een hoop producten heb ik meerdere gehaald)

Wij halen onze boodschappen wekelijks op bij het AH pickup point. Ik vind het zo handig dat je via de app je boodschappen in je mandje kan gooien. Gedurende de week zet ik al wat artikelen die op zijn op mijn lijstje in de app. Dit vul ik dan aan op de dag dat ik ga bestellen. Met een paar klikken heb ik mijn boodschappen besteld. Ik hoef ze dan alleen nog maar op te halen. Dit kost mij dan op bepaalde tijden maar 95 cent. En dit scheelt me zó veel tijd.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik heb 103,73 uitgegeven. Dit keer netjes binnen mijn weekbudget.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Wellicht dat er in de loop van de week nog wat op gaat. Brood en appeltjes gaan hier eigenlijk altijd snel. Dan moeten we nog wat bij halen. Maar in principe zouden we het hiermee moeten redden.

Wil je meer weten over Emy? Kijk dan eens op haar blog. Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post