Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Simone

Donderdag is het boodschappendag en deel ik de boodschappen en weekmenu van één van mijn volgers of een collega blogger. Vandaag is Simone aan de beurt, Simone is 25 jaar en woont alleen. Ze sport veel en eet daardoor anders dan de gemiddelde Nederlander. 

  • Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)


Laat ik eerst even mezelf voorstellen! Ik ben Simone, 25 jaar en woon helemaal alleen in mijn appartement in Tilburg. Het grote voordeel van het ‘’alleen’’ aspect is dat ik in huis kan halen wat ik zelf wil en dat niemand stiekem mijn chocolade op kan eten als ik er niet ben. Fitness is mijn grootste passie en ik sport dan ook minstens vier keer per week. Hierdoor eet ik wat anders dan gemiddeld en ziet mijn boodschappenlijstje er dus ook wat anders uit. Naast het sporten hou ik ook heel erg van eten (oeps), reizen, schrijven en fotografie. Ik deel dit ook allemaal op mijn blog https://www.simonevissers.com en Instagram https://www.instagram.com/simone_vissers.

Ik werk fulltime als manager van twee kortingscodewebsites en daarnaast ben ik nooit weggegaan bij mijn baantje in de sportschool, waar ik dus ook af en toe nog wat uurtjes maak. Omdat ik het vrij druk heb doe ik één keer per week, op zondag, de meeste boodschappen en haal ik gedurende de week nog wat dingen bij. Ik let eigenlijk nooit op de prijzen, omdat eten voor mij erg belangrijk is.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik bedenk eigenlijk altijd op zondagochtend wat ik het grootste deel van de week wil gaan eten. Ik ga dan vaak trainen en daarna meteen mijn weekboodschappen halen. Vaak zitten er twee dagen met rijst, kip en groenten in. Dit is lekker makkelijk en welbekend als ‘’fitnessmaaltijd’’, omdat de voedingswaarden zo goed zijn. Daarnaast blijf ik het gewoon lekker vinden, dus dat is top. Verder maak ik vaak één keer per week een lekkere verse soep of een salade waar ik dan ook ’s middags van kan eten. Ik moet zeggen dat de nieuwe lunchsalades en bowls die je in veel supermarkten kunt vinden ook favoriet bij mij zijn. Ook eet ik vaak één keer per week een Magioni groentepizza, de Cheesy Margarita en de Veganini zijn bij mij favoriet. Ook deze hebben goede voedingswaarden en zijn lekker makkelijk. Heb ik hier geen zin in? Dan maak ik mijn andere versie van een gezonde cheatmeal, namelijk een burger. De vegaburger van de Vegetarische Slager is favoriet, deze doe ik dan op een broodje met kaas (kan gewoon!), ketchup, augurkjes en sla en daarbij eet ik een flinke salade. Mijn guilty pleasures zijn ravioli en risotto, deze hebben beide voedingswaarden waar ik geen u tegen zeg, maar zo nu en dan zeker de moeite waard.

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Mijn standaard boodschappenlijstje bevat op dit moment altijd: aardbeien, blauwe bessen, frambozen, bananen, champignons, spinazie, courgette, paprika (of een zak wokgroenten wanneer ik een beetje lui ben), kipfiletblokjes, rijst, Lindahls vanillekwark (de allerlekkerste), Ehrmann proteïne puddinkjes, eieren, magere melk, havermout, maïswafels, hummus, huttenkäse en ik moet ook zeggen dat ik de potten pindakaas verslind, dus dat die ook regelmatig in mijn winkelmandje belanden. Daarnaast vul ik het aan met waar ik zin in heb! Ik heb de luxe van een Jumbo Foodmarket en een Albert Heijn XL in de buurt, dus ik koop hier eigenlijk alles. Daarnaast heb ik altijd Barebells repen (eiwitrepen) in huis waar ik van kan snacken, deze bestel ik bij Body & Fitshop, net zoals de rest van mijn supplementen die ik in voorraad koop.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik geef momenteel zo’n €50 – €60 uit aan boodschappen per week. Ik ben me er bewust van dat dit niet weinig is voor één persoon. Daarnaast lunch en dineer ik eigenlijk bijna elke week wel een keer buiten de deur. Dit is een duur grapje, maar wel iets waar ik heel erg van geniet. Dit hoort echt bij één van mijn hobbies, waardoor ik het voor mezelf wel kan verantwoorden. Het scheelt natuurlijk ook dat ik alleen ben.

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

De Foodmarket zit naast mijn sportschool dus ik loop een aantal keer per avond binnen om bijvoorbeeld iets te halen wat ik mis, wanneer ik zin heb in brood of extra vers fruit. Natuurlijk gebeurt het ook heel regelmatig dat ik ongezonde dingen crave en voor het weekend koop ik dan ook altijd wel iets lekkers. Mijn lievelingscheat zijn donuts én chips. Oh en chocolade pretzels kan ik ook héél moeilijk laten staan!

Facebook Comments

Share this post