Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Rory

 

  • Vertel kort iets over jezelf
Ik ben Rory, 48 jaar. Getrouwd met Huib (51 jaar) en ik ben moeder van Mila, 7 jaar.
Ik heb sinds mijn twintigste in loondienst gewerkt tot en met mijn 41ste. Nadat ik mij het eerste jaar na de bevalling volledig heb gericht op de verzorging en opvoeding van mijn dochter Mila ben ik eind september 2013 – vanuit huis – gestart met mijn (niche)blog ‘40envoorheteerstmoeder‘. Ik richt mij hiermee op een doelgroep van moeders en moeders ’to be’ op latere leeftijd.
  • Hoe vaak doen jullie boodschappen?
Een keer per week – op zaterdag – doen Huib en Mila de ‘grote’ boodschappen en halen ze de ingrediënten voor maaltijden voor pakweg vier dagen (zaterdag, zondag, maandag en dinsdag). De overige dagen bepalen we per dag wat we eten die avond, of we ‘eten uit de vriezer’ zoals we dat zelf noemen. Een budget hanteren we eigenlijk niet echt. Wel kijk ik altijd in de digitale folder van Albert Heijn. Op basis daarvan kopen we de producten die we iedere week kopen deels in de aanbieding. De maaltijden bepaal ik aan de hand van de aanbiedingen.
  •  Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop
Geen weekmenu. Wel dus voor de eerste vier dagen

  • Zaterdag: eerlijk gezegd halen we bijna iedere zaterdag een maaltijd van de visboer (denk aan een vistaartje, een vislasagne of iets dergelijks. Of we halen een vers stukje zalm of kabeljauw en maken daar een lekker oven- of roerbakgerecht van).
  • Zondag: deze zondag maken we een grote pan bami (Chinese wokgroente, kipfilet, bami, eieren, knoflook, soysauce) met kroepoek en emping. Wat we overhouden vriezen we in.
  • Maandag: kiezen we voor aardappels, peultjes en runder chipolata worstjes.
  • Dinsdag: een (verse) pasta – spaghetti – met aubergine, tonijn en zelfgemaakte saus

 

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?
Eerlijk? Man en kind hebben de boodschappen gehaald bij respectievelijk de visboer, bakker, kaasboer en Albert Heijn. De tussendoor-boodschappen (we houden een lijstje bij van producten die op zijn of die we missen) en de ingrediënten voor de maaltijden voor de andere dagen (woensdag, donderdag, vrijdag) halen we bij de supermarkt op loopafstand (Vomar). We eten elke ochtend walnoten in ons ontbijt (man en kind eten Griekse yoghurt met vers fruit en walnoten). Ik deed dat ook tot voor kort, maar ik heb tijdelijk de yoghurt geskipt (ik eet dus alleen fruit met walnoten). Die walnoten halen we altijd bij de Lidl.
  • Hoeveel heb je uitgegeven?
Bij Albert Heijn ruim 70 euro. Bij de visboer 19 euro, 2,70 bij de bakker en 4,50 bij de kaasboer. Bij de Lidl zijn we voor 12 zakjes walnoten zo’n 35 euro kwijt.
  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb je nu alles?
Voor de overige dagen zoals hierboven genoemd moeten we nog de ingrediënten halen voor de maaltijden. Mochten we tussentijds iets missen (tissues op bijvoorbeeld, of wattenschijfjes) dan halen we dat bij de supermarkt op loopafstand. Soms halen we ook nog een vers half brood tussendoor. De rest vriezen we weer in.
Facebook Comments

Share this post