Happy momlife

Boodschappenlijstje
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van… Romy

Donderdag is het boodschappendag en deel ik de boodschappen en weekmenu van één van mijn volgers of een collega blogger. Romy vindt net als ik boodschappen doen leuk! Ze doet een paar keren per week boodschappen en is dan bijzonder weinig kwijt! Ze vertelt er in dit blog meer over! 

  • Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi! Mijn naam is Romy, een 26-jarige theeleut, katteneigenaar, taalfanaat en blogger die sinds kort met een fluffy kat Pippa in haar eigen appartement in de Randstad woont. Ik werk in loondienst als beleidsmedewerker op de universiteit, ben freelance tekstschrijver én ben de vrolijke blogger achter Vaker Vrolijk.

Ik heb een paar maanden geleden mijn eerste eigen huisje gekocht. Dat betekent niet alleen dat ik volop kan genieten van een eigen plekje, maar ook dat het huishouden en boodschappen doen tegenwoordig een prominente plek op mijn to-do-list hebben gekregen. Geen straf gelukkig, want ik vind boodschappen doen stiekem zo erg nog niet.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop?

Ik dacht van tevoren altijd dat ik een weekmenu fijn zou vinden, maar eigenlijk bevalt het me beter om op de dag zelf te bepalen waar ik trek in heb. Ik zorg ervoor dat ik altijd verschillende soorten groenten, vleesvervangers, aardappels, pasta en rijst in huis heb. Dan kan ik goed per dag beijken wat ik het liefst op tafel wil zetten.

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik ben gezegend met een Jumbo om de hoek die zelfs op zondagavond open is, dus ik doe bijna al mijn boodschappen daar. Dit keer nam ik de verzameling boodschappen mee die je hieronder ziet: tijgerbrood, hummus, vleesvervanger, magere kwark, couscous, een paprika, diepvriesgroenten, magere yoghurt, girasoli (pasta) en kattenvlees. Dit is niet per se alles wat ik deze week ga gebruiken. De girasoli en couscous vind ik bijvoorbeeld fijn om alvast op voorraad te hebben. Yoghurt, kwark, brood en hummus koop ik altijd zodra ik er bijna doorheen ben. 

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik betaalde voor deze boodschappen € 16,76.

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik doe meestal 2 tot 3 keer per week boodschappen, maar daar vallen ook bezoekjes aan de supermarkt onder waarbij ik alleen brood en yoghurt meeneem. Eerder deze week heb ik voor ongeveer € 11,- boodschappen gedaan, waarbij ik vooral groenten en fruit heb gekocht. Ik verwacht dat ik dit weekend nog een keer richting de Jumbo ga om weer vers brood, verse groenten en yoghurt te halen. Met veel andere producten kan ik (en de kat!) weer even vooruit.

Ik ben bijna door mijn voorraad heen, Wil jij ook je boodschappenlijstje delen? Mail mij dan! hello@joyfromjoyce.nl 

Facebook Comments

Share this post