Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Rein

Donderdag is het boodschappendag en deel ik de boodschappen en weekmenu van één van mijn volgers of een collega blogger. Deze week is het voor het eerst de beurt aan een man, hoe leuk is dat?! Rein deelt zijn boodschappen als jonge vader van twee kleine ukkies! Wil je trouwens ook een keer mee doen aan dit onderdeel van mijn blog? Ik zoek weer nieuwe deelnemers! 

  1. Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Rein, trotse vader van 2 geweldige zoontjes waarvan de jongste nu net twee maanden oud is. Ik zit dus middenin de luiers, waardoor het huishouden momenteel even lekker chaotisch is. Toch krijg ik het wonder boven wonder voor elkaar om een paar keer per weer met mijn Trello-boodschappenlijstje en een baby in de supermarkt te staan. Het budget dat ik daarvoor reserveer is 300 euro per maand. Dat klinkt bescheiden voor een gezin van 4, maar mijn vrouw heeft ongeveer hetzelfde budget gereserveerd. Bij elkaar moet dat toch echt wel een stuk minder kunnen lijkt me zo…

Meer over Rein Onlein op https://www.wateengast.nl/over-mij

  1. Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

De beperkte vrije tijd die ik nog heb, steek ik het liefste in mijn melig-informatieve website Wateengast.nl. De rest van mijn tijd ben ik bezig met werk of het gezin, dus efficiënt vooruitdenken over het eten is daarom niet echt aan de orde momenteel. Wel heb ik een lijstje van gerechten bijgehouden om uit te kiezen, die pak ik er zo nu en dan bij als ik echt geen idee meer heb wat ik nu weer moet verzinnen. Zo voorkom ik dat we per ongeluk 5 keer per week hetzelfde eten.

  1. Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Vanmiddag ben ik even met de kinderwagen naar de Deka in Haarlem gegaan. Zoals wel vaker had ik de hoeveelheid boodschappen weer eens verkeerd ingeschat, waardoor mijn mandje al snel overstroomde en ik dus mooi een volkorenbrood en een pot augurken naast mijn baby heb moeten proppen. Een beetje genant, maar hopelijk is ie dat weer vergeten als ie straks wat groter is. Dit was in elk geval het totale lijstje:

Gurkenviertel

Poffertjes

Koffie

Koffiemelk

Radler

Jillz

Crystal clear

30+ kaas

Tomaatjes

Ui

Komkommer

Brood

Ossenworst

Senseo

Jazz appels

Kinderappels

Kipdijfilet

Sugar schnaps

Chocopasta

Kauwgom

  1. Hoeveel heb je uitgegeven?

Bij elkaar kostte deze prachtige berg met levensmiddelen maar liefst 41 euro’s en 89 cent.

  1. Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ongetwijfeld! Ik ben al lang blij dat we voor vandaag en morgen wat avondeten in huis hebben kunnen halen. De rest komt later wel weer eens. Nu eerst weer terug naar de baby…

Facebook Comments

Share this post