Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Nora

Donderdag is het boodschappendag en deel ik de boodschappen en weekmenu van één van mijn volgers of een collega blogger. Vandaag is Nora aan de beurt, Nora heeft een mamablog waar ze allerlei pinterest pins test, super leuk om te volgen en inspiratie vandaan te halen.

  • Wie ben je?

Hoi, ik ben Nora en ik hou van koken en bakken. Dit zal je ook wel zien op mijn boodschappenlijst. Want hierin staan vaak ingrediënten die ik nodig heb voor één of ander bakproject. Ik beheer een mamablog met veel knutsels en recepten, en daar kan ik dus ook mijn bak-kriebels kwijt.

  • Heb je een boodschappenbudget?

Ons gezin bestaat uit vier leden: ik, de husband, en twee kinderen (4 & 7). Ik heb geen boodschappenbudget, maar ik zit meestal tussen 80€ – 120€ per week. Het hangt een beetje af van de specials die ik meeneem. En natuurlijk ook of ik wasmiddel heb moeten kopen of niet.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? ZO ja wat heb je er op staan?

Ja, ik maak altijd een weekmenu. Dit om verspilling tegen te gaan en omwille van het financiële aspect. Want ik koop dan alleen wat ik die week ga gebruiken, tenzij er een speciale aanbieding is waar ik van wil profiteren.

Zo’n maaltijdplanner zorgt er trouwens ook voor dat we gevarieerd eten en dat ik mijn hoofd niet elke dag moet breken over het menu.

Op mijn blog kan je zo’n maaltijdplanner gratis downloaden en voor dagelijkse menu inspiratie, kan je mij volgen op Instagram.

  • Welke boodschappen heb je gehaald? En waar haal je de boodschappen?

Ik doe mijn inkopen bijna altijd bij de Lidl. Mijn boodschappenlijst bestaat meestal uit verse groenten en fruit, yoghurt, brood, drank, en rijst of pasta. Deze keer heb ik ook ijsjes gekocht en wat bakspullen. De bakspullen waren de specials van de week 😊

Dit keer heb ik ook zo’n verspak gekocht waar alles in zit voor het maken van een gerecht: Curry Madras.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Het totaalbedrag was 101,60 euro, maar hier zit ook nog een dekbedovertrek bij van 10 euro (die in aanbieding was). Dus dat hoort technisch gezien niet bij het boodschappenlijstje :p

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ja, ik ga 1 keer per week naar de Lidl, dus qua inkopen is dit alles. Ik moet wel nog naar de halal slager/winkel voor vleesbeleg, en door de week ook nog herhaaldelijk brood halen. Af en toe stap ik op zaterdag de Delhaize nog binnen voor Lays chips, of andere merkproducten die ik nog nodig heb.

Facebook Comments

Share this post