Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Nienke

Donderdag is boodschappen dag! Vandaag staan de boodschappen van Nienke op de planning. Nienke kookt zoveel mogelijk vers en zonder pakjes en zakjes. Benieuwd wat ze allemaal koopt voor de boodschappen? 

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi! Ik ben Nienke, ik ben 30 jaar en woon in Visvliet. Ik woon daar samen met mijn man Frans (33) en onze twee dochters Luna (3) en Iva (1). We hebben een boodschappenbudget van ongeveer tussen de 80 en 85 euro in de week.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik maak iedere week een weekmenu, dit schrijven we op ons krijtbord in de keuken. Het weekmenu begint altijd op de donderdag, aangezien dat boodschappendag is voor mij. Het weekmenu stel ik samen op basis van wat ik nog in huis heb, wat eventueel in de aanbieding is en waar ik gewoon zin in heb 😊.

  • Donderdag: Pannenkoeken
  • Vrijdag: Aardappels, Chinese kool, rauwkost en tartaar
  • Zaterdag: Macaroni
  • Zondag: Zelfgemaakte pizza
  • Maandag: Hartige taart met kip en lekker veel verse groente
  • Dinsdag: Groente wokschotel met garnalen en rijst
  • Woensdag: Aardappels, rode bieten en rundersauzijs

Ik kook eigenlijk altijd met verse groente en zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes. We eten minimaal één keer per week vis. Verder bakken wij ons eigen brood, eens in de zoveel tijd bestel ik een grote hoeveelheid broodmeel en gist bij de broodbakboerderij bij ons in de buurt.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik haal al mijn boodschappen bij de Jumbo. Een enkele keer kom ik ook bij de Lidl, deze week wat dat niet het geval.

Jumbo:

Groente/fruit:
2 avocado’s, bosui, courgette, champignons, aubergine , paprika mix , rode druiven, appels, bananen, citroenen, mandarijnen

Zuivel:
2 blue band halvarine(aanbieding), boursin quisine, 2x Optimel drink, magere Franse kwark, ongezouten roomboter, belegen 30+ kaas, vanille yoghurt, aardbei yoghurt, eieren, soyamelk, 2 volle melk, smeerkaas

Vlees:
achterham, kiprollade, runderrookvlees

Overig:

6 kleine flesjes appelsap, Earl Grey thee, volkoren macaroni, multivitamine sap, verpakte koekrepen, luiers, chocoladepasta, tonijn in water, roze garnalen, rozijnen, tomatenketchup, toiletpapier

Slager:

Rundergehakt, Kipfilet, Tartaar, Droge worst

Hoeveel heb je uitgegeven?

Bij de jumbo kwam ik op een bedrag van 69,50. Ik heb daar ook lege flessen ingeleverd t.w.v 4,90 dus moest uiteindelijk 64,60 afrekenen. Bij de slager moest ik 17,46 euro afrekenen.

Uiteindelijk kwam ik daarmee op 82,06 euro, wat prima is.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik heb nu alles in huis voor de hele week. Aardappels, bloem (voor de pannenkoeken), Chinese kool, tomatenpuree (voor de macaroni), rode bieten, rundersaucijs en rijst had ik nog in huis.

Wil jij ook een keer mee doen? Laat dan een reactie achter of mail mij op hello@joyfromjoyce.nl

Facebook Comments

Share this post