Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Naomi

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Naomi, ze heeft een weekbudget van 125 euro maar of het haar lukt om er binnen te blijven?

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Hoi hoi,
Ik ben Naomi, 31 jaar jong en moeder van 3 kindjes. Getrouwd met Joachim, alweer 11 jaar nu.
We zijn dus een gezin van 5, je kan je voorstellen dat de koelkast bij ons vrij vol zit als wij boodschappen hebben gedaan. Ons budget is 125 euro per week.
Mijn man eet vegan, dus ik kan niet voor iedereen dezelfde producten kopen. Dit houdt in dat ik extra boodschappen moet inslaan om voor iedereen een passend gerecht te kunnen maken.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Wij hebben zeker elke week een weekmenu. Dit weerhoudt ons ervan om uit eten te gaan of iets af te halen als we geen zin hebben om te koken of als we geen inspiratie hebben. Omdat we een grote voorraadkast hebben kijk ik eerst even of we daar iets uit kunnen gebruiken en vul dit dan aan. Bij aanbiedingen vullen we de voorraadkast weer groots aan, dus onze uitgaven schommelen wel met boodschappen doen.

Maandag: Dan komen we laat thuis i.v.m. zwemles van de kinderen en eten we vaak soep met broodjes en smeerseltjes. Lekker makkelijk om klaar te maken. Soep is vers gemaakt van te voren of uit blik.
Dinsdag: Witlofsalade met pasta/ witlof/ gekookte kipfilet/ paprika/ rozijntjes/ komkommer/maïs en natuurlijk yoghurt dressing
Woensdag: Spaghetti met lekker veel groenten
Donderdag: De kindjes eten thuis gebakken aardappeltjes met dopperwt/ worteltjes en een hamburgertje. Ik werk in de avond dus neem een bakje restjes mee van een week daarvoor, chicken tonight.
Vrijdag: Vrijdag is onze snack avond, dus dan eten we vaak iets ongezonds. Deze week eten we frietjes. Die bak ik zelf in de airfryer met snackjes. Ik zet ook bakjes met tomaat/komkommer en paprika op tafel, dan lijkt het nog een beetje gezond.
Zaterdag: Pompoen risotto met rucola en kippendijfilet
Zondag: Zoete aardappeltjes, haricot verts en tonijn in spek.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje? Kwark en fruit.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Heb je even? Haha. Ik ben een enorme zoetekauw dus ik gooi al snel snoepjes, chocolade en ijsjes in mijn karretje.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik heb deze week besteld bij de Jumbo.
Alpro Kwark
Magere Kwark
Cornetto karamel ijsjes
Peper mix
Karamel Vla
Vanille vla
Optimel 3x
Melk 2x
Rucola
Appels
Bananen
Havermout
Paprika mix
Luiers
Billendoekjes
Stokbrood
Kruidenboter
Aioli
Witlof
Vleeswaar
Kaas
Courgette
Zoete aardappel
Pompoen
Gekookte kipfilet
Kippendijfilet
Hamburgers

Doperwt/wortel in pot
Diepvries fruit
Spaghetti saus
Roerbakmie

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Ik doe wekelijks boodschappen en laat ze bezorgen. Zo doe ik boodschappen op een moment waarop het mij uitkomt, dus zonder 3 huilende kinderen om me heen die iets lekkers zien in de schappen. Ook hou ik me zo beter aan mijn lijstje.

Hoeveel heb je uitgegeven?

140 euro. Dus ik ben niet binnen mijn budget gebleven. Moet er dan wel bijzeggen dat ik extra luiers en billendoekjes besteld heb.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik heb nog brood nodig, deze vind ik bij de Jumbo niet zo lekker, dus ik haal deze bij de Albert Heijn.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Doe boodschappen na het eten, echt het klinkt cliche maar het scheelt echt een hoop aankopen 😊

Facebook Comments

Share this post