Happy momlife

shutterstock_481976119
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

# 8 Het boodschappenlijstje van…Myrthe

Donderdag boodschappen dag! Deze week is het de beurt aan Myrthe van foodfrobelfun.nl een site bomvol leuke foodinspiratie. Myrthe laat o.a. zien hoe je de broodtrommels van je kinderen nog aantrekkelijker kunt vullen. Deze week deelt ze op de site wat haar boodschappen van afgelopen week waren. 

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Mijn naam is Myrthe van de Wijdeven. Ik woon samen met mijn vriend Joost in Best. In het weekend zijn zijn twee dochters van 4 en 5 er ook gezellig bij! Ik werk als docent Geschiedenis, Mens en Maatschappij en Maatschappijleer op een middelbare school. In mijn vrije tijd ben ik graag met koken en fröbelen bezig. Hier ben ik zoveel mee bezig dat ik onlangs een blog begonnen ben om leuke recepten en DIY’s te delen: https://foodfrobelfun.nl. Ik heb geen vast boodschappenbudget. Het verschilt echt per week wat ik aan boodschappen uitgeef.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop?

Een paar jaar geleden maakte ik iedere donderdagavond mijn weekmenu en ging ik maximaal twee keer per week boodschappen doen. Tegenwoordig bedenk ik ‘s middags wat we ’s avonds gaan eten. Ik merkte dat ik vaak geen zin meer had in het eten wat ik voor die week bedacht had. Nu kan ik overdag bedenken waar ik zin in heb. Het nadeel van dagelijks boodschappen doen vind ik wel dat ik snel geneigd ben om impulsaankopen te doen. Wat kaasjes voor het weekend, een lekkere koek voor de lunch van vriendlief, nog wat extra fruit…

Een weekmenu heb ik dus bij aanvang van de week niet. Ik schrijf dit aan het einde van de week en kan dus wel terughalen wat we gegeten hebben. De meeste recepten vind ik online. Ik zet de link erachter zodat je het zelf ook kunt maken als je het lekker vind klinken ;-).

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Deze week heb ik het volgende gegeten:

  • Maandag: Kippenpoten met doperwten en krieltjes naar een recept van Chicks Love Food.  Ik eet zelf geen vlees dus haal voor mezelf een vegetarische filet.
  • Dinsdag: Pasta Burrata, recept van ah.
  • Woensdag: Vandaag maak ik wat restjes groenten op en eten we macaroni.
  • Donderdag: Lasagne Tartuf, recept van ah.
  • Vrijdag: Nasi XL met kipsaté, satésaus, gamba’s, atjar tjampoer, gebakken uitjes en kroepoek on the side. Recept van ah.
  • Zaterdag: Vandaag gaan we voor echt comfort food: de meiden hebben zin in kipnuggets en salade. Hier eten we friet bij. Vriendlief en ik eten een broodje hamburger in plaats van de kipnuggets. Ik een vega variant uiteraard.
  • Zondag: De meiden eten nasi met kipnuggets: weggooien is immers zonde. Wij gaan ’s avonds uit eten. Deze boodschappen heb ik laten doen, haha.

Ik heb alle boodschappen bij de Albert Heijn gehaald deze week. Geen idee waarom, normaliter ga ik naar de Lidl en haal ik wat ze daar niet hebben bij de Albert Heijn.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Voor het avondeten heb ik deze week €73,62 uitgegeven. Dit is exclusief ontbijt, lunch en snacks. Als je benieuwd bent naar wat ik geluncht heb afgelopen week, neem dan eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram account: @food_frobel_fun ;-).

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik heb alleen het avondeten meegerekend. Qua ontbijt eten we meestal Griekse yoghurt met granolalalaaaa van Eat Natural. We eten deze week ook een keer banaan met yoghurt en granola (geserveerd als bananensplit, mmmm) en spelt banaan pannenkoekjes. De lunch maak ik vaak van voorraadproducten, al heb ik wel een keer sushi gehaald voor de lunch. Brood haal ik uiteraard ook vers. Chips, snacks, groenten en kaasjes haal ik ook nog: je weet maar nooit of er iemand op visite komt, haha.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl

Facebook Comments

Share this post