Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Miranda

Donderdag is het boodschappendag en deel ik de boodschappen en weekmenu van één van mijn volgers of een collega blogger. Vandaag is Miranda aan de beurt, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Een fanatieke bespaarder!

  • Vertel kort iets over jezelf

Bij deze zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Miranda de Jong, 33 jaar. Samen met mijn partner Tom zijn wij de trotse ouders van 4 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar.

Ik blog en ben mede-eigenaar van Thuisleven.com. Een weblog dat gericht is op het leven in en om huis. Omdat het leven al duur genoeg is, zeker in ons geval met 4 kinderen, is het dan ook een hobby geworden om te kunnen besparen daar waar mogelijk, dat vind je ook terug op onze site. Verdere hobby’s zijn: vakanties en dagje weg, spelletjes spelen, televisie kijken, wandelen (met een doel) en koken.

Je kunt je vast voorstellen dat er in een gezin van 6 personen erg veel geconsumeerd wordt. Zeker nu de kinderen in een tienerleeftijd terecht komen. Toch vind ik de kosten die wij maken voor eten, drinken en andere producten zoals shampoo, toiletpapier enzovoorts erg laag in verhouding.

Ik ben een fanatieke bespaarder. Dat houdt in dat ik geld terug acties koop zodra ze er zijn. Tevens heb ik het geluk dat we van een aantal familieleden de geld terug acties krijgen die zij niet gebruiken. Op die manier heb ik soms ineens een voorraad aan maandverband, drinken of bepaald eten in huis staan. Dat scheelt dan weer met het boodschappen doen.

Onze boodschappenlijst ziet er verder ook relatief bijzonder uit. Zo gaan we 1 keer in de 2 a 3 maanden naar Duitsland toe om daar frisdrank in te slaan als het in de aanbieding is. Ik zorg er dan ook voor dat de kinderen die dag op school zitten zodat ik de maximale ruimte in de auto kan gebruiken voor de kratten. Op die manier hoef ik niet elke week het milieu te belasten, ondanks dat we dichtbij de grens wonen.
Meestal koop ik dan zo’n 12 kratten (met elk 12 flessen van 1 liter) in 1 keer en ben ik daarvoor, met wat losse boodschappen en een aantal flessen wijn, rond de 150 euro kwijt inclusief statiegeld!

1 keer per 2 / 3 maanden koop ik bij de Megafoodstunter een bestelling die de diepvriezen weer doet vullen met brood, vlees, ijs en andere diepvriesspullen. Hier heb ik ook een extra diepvries voor aangeschaft aangezien ik vaak zomerspullen in de winter krijg en winterspullen in de zomer. Meestal ben ik hier zo’n 75 euro voor kwijt per 75 kilo aan diepvriesspullen.

Om de week bestel ik bij Plus of Albert Heijn mijn boodschappen online en laat deze dan thuis bezorgen. Meestal kies ik het bedrijf uit met de meest gunstige aanbiedingen, zijn er geen goede aanbiedingen dan wacht ik nog een week met bestellen en maken we in die “wachtweek” op wat er nog in huis ligt. Dat is vaak een hele goedkope week en gebeurt toch vaker per jaar. Voor een vakantie koop ik 2 weken van te voren sowieso niks meer. Omdat ik dan juist alles op wil maken en we na de vakantie weer “vers” kunnen beginnen.
Waar ik vooral op “aas” zijn de aanbiedingen van Hak, Iglo en verse groentes en fruit.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

We hebben meestal geen specifieke weekmenu’s of gerechten die er op tafel komen te staan. Wel is het zo dat ik deze keer rekening heb gehouden met 2 recepten die ik uit een kookboek wil maken.

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik neem je graag mee in het boodschappenlijstje van deze week

Bij kruidvat kocht ik:
Paracetamol in liquidcaps, ibuprofens en Always discreet maandverband (laatste is een geld terug actie). Kosten: 14.14 euro

Bij Albert Heijn kocht ik:
Bladsla, bospeen, salade ui, boekweitvlokken, kokosrasp, havermoutvlokken, appelazijn, frambozen azijn, bakbanaan, campina yoghurt, Fuze tea (geld terug actie), Koriander vers en Coca Cola light taste (ook een geld terug actie). Totale kosten: 24.50 euro (helaas was niks wat ik ndig had in de aanbieding en heb ik dus ook geen geld kunnen besparen).

Bij de natuurwinkel kocht ik:

Quinoa vlokken en gerstvlokken. Kosten 7 euro

Bij de groentewinkel kocht ik 2 pastinaken voor 2 euro

Bij Plus bestelde ik (dit wordt vandaag geleverd):
4 galiameloenen, 4 bakken witte druiven, 3 zakken bospeen, , 5 kilo kruimige aardappelen, 6 bakken met aardbeien, 4 pakken met koekrepen, 2 flessen Karvan Cévitam siroop aardbei, 3 x 6 flesjes Jillz cider original, 3 x 6 flesjes Jillz cider red, 6 x milde satesaus van Conimex (zo zijn de bezorgkosten gratis), 2 flessen heinz tomatenketchup, 20 potjes Hak haricots, 20 potjes Hak worteltjes, 20 potjes Hak doperwtjes en worteltjes en als laatste 3 pakken custard cakejes.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Totale kosten: 196,08 euro. Echter gaan daar nog de aanbiedingen en bezorgkosten vanaf en hoef ik uiteindelijk nog maar 141,08 te betalen.

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

De Jan Linders ligt bij ons om de hoek en ben ik ook wel eens te vinden voor kleine boodschappen die ik niet meer in huis heb. Meestal gaat het dan om recepten die ik maak uit een kookboek dat ik krijg ter recensie. Kosten van deze kleine boodschappen zijn meestal rond de 10 tot 20 euro per week.

Facebook Comments

Share this post