Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Melanie

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Melanie, ze woont samen met haar man en af en toe waait haar zoon ook aan. Je kunt haar ook vinden op haar blog www.bookstamel.com.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Hoi ik ben Melanie ik ben 37 jaar oud en woon samen met mijn partner Martijn en onze 2 katten. Zo nu en dan komt mijn zoon Jamie ook even aangewaaid maar die gaat meer zijn eigen gang. Ik hou enorm van boeken lezen maar ook van koken en bakken. Ik moet glutenvrij eten dus pakjes en zakjes die zul je niet zo veel voorbij zien komen in onze boodschappen. Als mijn zoon er is dan ziet ons week menu er heel anders uit want hij eet vegatarisch en daar proberen we dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Over het algemeen werken wij niet met een week menu. Maar deze week staat er o.a mijn lekkere simpele en snelle recept voor geitenkaas met appel salade op het menu (Recept staat op mijn blog) Ook het gehaktbrood naar een recept van Jamie Oliver staat deze week op het menu die is echt enorm lekker. Wij eten meestal 1x per week vis dit keer kies ik voor een lekker stukje Zalm met worteltjes en gebakken aardappeltjes. Verder weet ik het nog niet zo goed. Voor het weekend wil ik een lekkere glutenvrije cheesecake bakken dat wel.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

Verse ingrediënten als Vis, Rucolla en andere groentes en fruit. Daarnaast vind ik kruiden erg belangrijk vroeger kocht ik die in de supermarkt en stond het standaard op mijn lijstje! Nu kijk ik eerst in mijn eigen kruidentuintje die ik sinds kort heb.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Bij ons in de supermarkt heb je een verspillingsbak waar regelmatig producten die goed zijn tot die dag in liggen voor een klein prijsje. Als er vlees of Taart (Voor vriendlief want die zijn meestal niet glutenvrij) inligt dan kan ik dat echt niet laten liggen. Daarnaast ben ik verslaafd aan honingdrop dus die beland meestal ook in mijn karretje

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

2 verse zalmfiletjes

een zakje worteltjes

een zakje krieltjes

1 blikje kikkererwten

500 gram rundergehakt

1 pakje ontbijtspek

Groene appels

Veldsla

Geitenkaas met honing

1 zak walnoten

1 zakje honingdrop

4 flessen spa citroen van het jumbo merk

2 blikjes tomaten stukjes

Bananen

Aardbeitjes

glutenvrije beschuitjes

Smeerkaas

Rookvlees

Rosbief

Brood voor vriendlief

Kip met spek voor in de oven uit de verspillingsbak.

Ik deed mijn boodschappen bij de Jumbo bij ons om de hoek.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Ik doe meestal 3-4 keer in de week boodschappen. Ik ben nogal een choat en wil nog wel eens wat van mijn lijstje vergeten en dan moet ik weer terug.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik heb het bonnetje niet bewaard maar het was rond de 50 euro. Meestal geef ik zo’n 110 euro in de week uit aan boodschappen. Wij zijn echte huismussen dus besparen niet op de boodschappen. Als we zin in iets hebben dan kopen we het.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik heb nu voor 3 dagen eten dus ik moet zeker nog een paar keer terug naar de winkel. Maar dat vind ik niet zo erg want ik merk dat als ik voor de hele week boodschappen doe ik vaak dingen moet weg gooien omdat we toch wat anders willen eten of een frietje halen.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Kijk eens in de verspillingsbak als ze die in jou supermarkt hebben. Vlees wat er inligt is vaak nog helemaal prima en kun je super goed invriezen. Zo heb ik er pas bbq vlees voor zo’n 10 man in gevonden en in de vriezer gedaan. (toevallig hadden wij de week erna een bbq, en momenteel hebben we er nog vlees van over) Op die manier voorkom je ook nog eens dat dit eten word weg gegooit wat echt zonde is.

Facebook Comments

Share this post