Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Maureen

Donderdag is boodschappendag! Vandaag is het de beurt aan Maureen, ze is 19 jaar en studeert Voeding en Diëtetiek. Ze woont doordeweeks op zichzelf en in het weekend bij haar ouders. Ben jij ook zo benieuwd naar de boodschappen van een student?

  • Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi! Ik ben Maureen Achtereekte, 19 jaar en derdejaars studente Voeding en Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Door deze opleiding is mijn passie voor gezond eten ontstaan, en omdat ik altijd al hield van fotografie en creatief bezig zijn, is dit allemaal samengekomen op het Social Media-account @fitfooodlover. Hierop deel ik dagelijks maaltijden, vertel ik informatie over gezonde voeding en deel ik foto’s van ‘healthy-hotspots’ en ‘events’ die ik heb bezocht. Op Instagram heb ik inmiddels al meer dan 8600 volgers, wat ik altijd maar bijzonder en dankbaar blijf vinden!

In het weekend woon ik bij mijn ouders en broer in een dorp dichtbij Deventer. Doordeweeks woon ik op mijzelf in het mooie Nijmegen! Als diëtiste in spe vind ik gezonde voeding erg belangrijk, maar als student zijnde vind ik boodschappen doen al snel duur worden. Ik heb niet echt een boodschappenbudget, maar ik probeer de kosten altijd zo laag mogelijk te houden.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Als ik na een weekend bij mijn ouders te zijn geweest, terug naar mijn studentenkamer in Nijmegen reis, doe ik gelijk altijd op maandagochtend de boodschappen. Dit zijn dan boodschappen voor een hele week. Ik gebruik dan niet zozeer een weekmenu, omdat ik niet weet wat ik wil kopen in de supermarkt. Wel weet ik altijd dat ik boodschappen moet halen voor 4x ontbijt, 4x middageten en 4x een avondmaal.

Ik begin altijd door mij te oriënteren op https://www.ah.nl/bonus, om te kijken wat er per week in de bonus is. En ja, Albert Heijn is een van de duurdere winkels, maar deze winkel zit gewoon het meest dichtbij mijn studentenkamer. Aan de hand van wat er in de bonus is maak ik een boodschappenlijstje en ben ik klaar om naar de winkel te gaan.

Eenmaal in de winkel doe ik: óf aan ‘bonus-shoppen’ (producten kopen die in de AH-bonus zijn), óf aan ‘35%-sticker-shoppen’ (producten kopen die een 35%-korting sticker hebben, omdat deze producten dan nog maar een paar dagen houdbaar zijn: precies voldoende voor als ik toch maar 4 dagen in Nijmegen ben). Ik vind het leuk om er een soort sport van te maken, om zo gezond en goedkoop mogelijk mijn boodschappen bij elkaar te verzamelen.

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik weet dus nooit goed met wat ik precies thuiskom, omdat dit afhankelijk is van de producten die een 35%-korting sticker krijgen, of van de producten die in de AH-bonus zijn. Toch kom ik elke maandag met een paar (ongeveer) dezelfde producten thuis. Zo zorg ik altijd dat ik fruit haal (voor minimaal 2 porties fruit per dag), elke dag voldoende groenten bij mijn avondeten heb, vaak nog snackgroenten voor overdag (meestal paprika’s/worteltjes/komkommer), een paar bakjes magere kwark (want dit vind ik vaak toch het fijnste als ontbijt) en een half volkorenbroodje.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Mijn boodschappen komen dan bijna altijd zo tussen de 18,00 en 22,00 euro uit!

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik hou erg goed in de gaten dat ik altijd pindakaas (iets wat ik bijna altijd eet op brood) en havermout (als afwisseling voor magere kwark in de ochtend) in mijn studentenkamer heb. Verder heb ik altijd wel voldoende theezakjes, volkorenpasta, verschillende kruidenpotjes, olijfolie en blikjes peulvruchten in mijn kamer. En muesli en cacao (omdat ik dit heerlijk vind voor door de magere kwark)!

Met dit allemaal in mijn koelkast/voorraadkast kom ik prima de week rond! 😊

WIl jij ook een keer meedoen? Dat kan! Mail mij dan via hello@joyfromjoyce.nl of laat een reactie achter.

Facebook Comments

Share this post