Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#17 Het boodschappenlijstje van…Marielle

Donderdag is boodschappen donderdag! Mariëlle is influencer en maakt eigenlijk geen boodschappenlijstje. Ze deelt wat ze afgelopen week kocht en wat ze uitgeeft. En ze deelt nog een hele handige tip!

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)
Ik ben Mariëlle Meray influencer en blogger op Me-licious.com. Ik schrijf hier dagelijks over alles wat met beauty en lifestyle te maken heeft. Ik hou van lekker en gezond eten, maar doordat ik twee jobs heb, namelijk mijn blog en applicatiebeheer. Schiet het maken van boodschappenlijstjes er wel eens bij in. Ik ben al 3,5 jaar getrouwd met Abdullah. En we zijn tot de verbazing van veel mensen nog steeds met z’n tweetjes. Kindjes? Ach die komen er van zelf wel.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop
We werken niet echt met een weekmenu, maar bespreken wel van tevoren samen wat er wordt gemaakt. Meestal ben ik degene die kookt.
Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?
Wekelijks doen we op zaterdag of zondag in overleg de hoofd boodschappen bij de lidl en de jumbo die er tegenover zit. Denk aan melk, kwark, brood en groente. Voor het vlees gaan we altijd naar onze vaste halal slager en dit kopen we om het ons zelf makkelijk te maken ook voor de hele week in.
Zo kochten we deze week bij jumbo/ lidl:
1 bruin brood;
een grote spitskool;
6 bakjes biologische magere kwark;
1 1/2 pak halfvolle melk;
1 bakje eiersalade;
Cherrytomaatjes;
1 komkommer;
1 bakje pikante hummus;
1 bakje satésaus;
500gram sperziebonen;
Diepvries doperwtjes;
En een voordeelpak edamme boontjes.
Bij de halalslager:
8 merguez worstjes;
2 kippenborsten;
500 gram kippendijfilet
Hoeveel heb je uitgegeven?
Alles bij elkaar hebben we € 57,50 uitgegeven.
Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?
We zullen vast nog wel wat dingetjes halen. Ab kennende houdt hij van snoepen en de snoepjes die hebben we nog niet gekocht. Over het algemeen redden we het prima met de boodschappen die we in het weekend halen. We hebben ook niet echt een vast budget maar proberen het wekelijks onder de €65,- te houden. Soms lukt het wel en soms lukt dit niet. Wat mij opvalt is dat het helpt om niet te pinnen, maar alles contant te betalen.
Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.
Facebook Comments

Share this post