Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Mariëlle

Donderdag is boodschappen dag! Mariëlle woont alleen en is eigenaresse van een groene website. Ik kende haar website nog niet, maar heb TheGreenGuide.nl toegevoegd aan mijn leeslijstje. Ik wil namelijk duurzamer leven als gezin en kan van haar nog genoeg leren.

  1. Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Mijn naam is Mariëlle, ik ben 24 jaar oud en ik woon in mijn uppie in Eindhoven. Ik ben de eigenaresse van TheGreenGuide.nl, een website over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, health, mind & travel!

  1. Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Voor rust in mijn hoofd, om geen eten te verspillen, gevarieerd te eten én geld te besparen plan ik mijn maaltijden elke zondag voor een week vooruit. Ik ben veganist, wat inhoudt dat ik geen dierlijke producten nuttig. Ik focus me vooral op ‘whole foods plant based’. 

Ik eet bijvoorbeeld porridge, smoothie bowls, chia pudding, pancakes, soep met linzen, thaise curry kikkererwten, pasta pesto, rijstnoedels met pindasaus en nog zoveel meer! Mocht je benieuwd zijn naar wat ik eet: ik deel dit via Insta Stories (@thegreenguidenl)

  1. Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Nadat ik mijn weekmenu heb opgesteld, maak ik een boodschappenlijstje van wat ik nodig heb. Vervolgens check ik de acties van Lidl en Albert Heijn. Deze winkels zitten bij mij om de hoek, dus dat is handig maar ik kom er sowieso wel graag.

Elke zondag ga ik naar de supermarkt om zoveel mogelijk boodschappen te kopen voor de komende week. Ik loop dan eerst de Lidl binnen, omdat daar het groente en fruit vaak goedkoper is. Vervolgens loop ik naar Albert Heijn voor de betere acties daar of producten die ik bij Lidl niet kan kopen (zoals kikkererwten pasta van AH eigen merk en vegan pesto).

Wat ik standaard koop is komkommer, tomaat, avocado, boerenkool, brocolli of bloemkool, champignons, paprika of courgette, rucola, hummus, banaan, aardbei of framboos en… vaak ‘per ongeluk’ ook een reep pure chocolade met minimaal 75% cacao 😉

  1. Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik heb geen budget, dus ik let er niet echt op en buiten de boodschappen die ik hierboven noem, heb ik natuurlijk ook rijst, amandelmelk en dergelijke nodig. Hier sla ik soms een voorraad van in. Ik koop meestal op zondag de verse boodschappen en ben dan in totaal nog geen 20 euro kwijt voor een week. Maar daar komt dus af en toe nog wel wat extra bij. 

  1. Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Meestal kan ik het grootste deel al meenemen op zondag (ik ga lekker te voet), maar ik ga regelmatig ook op donderdag nog even naar de winkel. Dan kan ik nog wat verse producten kopen of bijvoorbeeld de voorraad die ik zojuist noemde. Gelukkig heb ik ook een fijne vriezer waar veel in kan (ik kook meestal dubbel zoveel als nodig), dus het hoeft niet altijd.

WIl jij ook een keer meedoen? Dat kan! Mail mij dan via hello@joyfromjoyce.nl of laat een reactie achter

Facebook Comments

Share this post