Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#15 Het boodschappenlijstje van…Manouk

Donderdag is boodschappen donderdag! Deze week is één van mijn volgers aan het woord met haar boodschappenlijstje. Ze bestelt haar boodschappen bij de Albert Heijn voor haar gezin van 5. Lees je mee wat ze heeft gehaald en wat ze heeft uitgegeven?

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi allemaal! Ik ben Manouk en woon samen met mijn vriend en onze 3 kinderen van 4 jaar, 2 jaar en 1 maand in het mooie Tilburg. Momenteel zit ik nog in mijn zwangerschapsverlof en geniet ik heel erg van mijn kindjes en de tijd die ik met ze heb. Voorheen deed ik altijd gewoon boodschappen in de winkel, maar ik vind het nu teveel gedoe dus bestel ik het online. Hierbij heb ik geen vaste winkel, maar deze week halen we het af bij een AH pick up point bij ons in de buurt. In mijn hoofd heb ik altijd een budget van €100, maar ik denk toch wel dat we hier wekelijks boven zitten, oeps. Het is écht nog een van mijn goede voornemens om hier beter op te gaan letten.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik maak gebruik van een weekmenu, anders zouden we denk ik nog meer geld kwijt zijn. En ook heb ik dit van huis uit meegekregen. Mijn weekmenu begint vandaag en bestaat uit het volgende:
Vrijdag: rijst met garnalen en groenten
Zaterdag: bami goreng
Zondag: eten we buiten de deur
Maandag: ratatouille van aubergine, courgette en gehakt
Dinsdag: hetzelfde als maandag.
Woensdag: pasta in roomsaus met broccoli
Donderdag: gekookte aardappelen met bietjes en vlees
Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?
Aardappelen, groente, fruit: uien, prei, wortels, rode paprika, aubergine, courgette, champignons, tomaten, broccoli, mango, druiven, groot verpakking appels, peren, avocado, gekookte rode bieten, komkommers, cherry tomaten, kant en klare vastkokende aardappels (ik ben een beetje lui haha).
Vlees, kip, vis, vega: 600 gram kipfilet, 300 gram rundergehakt, 3 x kipgehaktstaaf, 3 x rundervinken.
Vleeswaren: kipgrillworst, runderrookvlees, rundercervelaat en kalfsleverworst.
Zuivel: slagroom
Bakkerij: 3 broden
Frisdrank: 4 flessen green tea en 4 blikjes redbull
Pasta, rijst, internationale keuken: mie nestjes, Conimex bami goreng, spaghetti
Kruiden: kip kruiden, verse peterselie, sojasaus.
Koek: knoppers
Drogisterij, baby: shampoo, conditioner, 2 x deodorant, luierzakjes en 4 x billendoekjes.
Zuivel: melk en eieren
Overige: maiswafels en soepstengels.
Hoeveel heb je uitgegeven?

€87,64 Ik heb wel nog een hoop lege flessen, dus er gaat nog wat af! Altijd mooi meegenomen.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik zal nog brood bij moeten halen. Ook heb ik het beleg voor mijn vriend nog niet besteld, bananen moet ik nog halen en luiers voor de jongste 2. En vaak beland er dan nog meer in mijn boodschappenmandje haha.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post