Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Mandy

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Mandy, ze woont samen met haar vriend en twee katten en hebben geen boodschappenbudget.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Mijn naam is Mandy van Elp. Ik ben 31 jaar oud en ik woon in Assen met mijn vriend Mark en twee katten. Samen met mijn vriend heb ik een bedrijf, Web&Media, en wij maken websites voor andere bedrijven én voor onszelf. We hebben diverse websites waaronder vakantieviking.nl, bestereistijd.nl en we zijn sinds kort gestart met Bricklord.nl.

We hebben niet een vast boodschappenbudget. We bestellen de boodschappen die we nodig hebben online via de Albert Heijn en sinds kort bij Crisp. Dit is een online boodschappenservice waar je heerlijke delicatessen kunt kopen. Een soort online traiteur/slagerij/kaasboer/groentenboer. We geven wel wat teveel uit aan boodschappen en proberen nu niet meer dan 150 euro per week te besteden, inclusief was- en verzorgingsmiddelen. Dat lukt meestal, behalve als er vrienden of familie langskomen of als er hele goede aanbiedingen zijn. Dan koop ik wat meer zodat ik wat op voorraad heb.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

We hebben geen weekmenu. Meestal kijk ik wat er in de aanbieding is bij AH of Crisp en daar stem ik globaal af wat we gaan eten. Zaterdag komen mijn ouders terug van vakantie en dan komen ze gezellig lunchen dus daarvoor heb ik verse tomatensoep, lekkere broodjes, diverse soorten beleg, verse sapjes en een Caprese salade. Mijn broertje van 14 blijft twee nachtjes logeren en hij wilde na 3 weken Spanje graag stamppot andijvie met spekjes. Verder eten we salade, Ossobuco, pasta, rendang, nasi en een keer aardappelen, groente, vlees.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

Mijn vriend is dol op rookvlees als broodbeleg, dus dat staat er altijd op. Daarnaast lust hij ook niet veel soorten fruit maar is hij dol op bananen dus die mogen ook niet ontbreken. Ik ben juist dol op fruit dus op mijn boodschappenlijstje staan altijd diverse soorten fruit.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Mijn grootste valkuil tijdens het boodschappen is dat ik teveel koop en we er dan tegen moeten eten om te zorgen dat we niets weg hoeven te gooien. Daarom bestellen we ook de boodschappen omdat ik dan heb ik beter overzicht heb over wat we kopen.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

We zijn allebei niet dol op boodschappen doen dus we bestellen ze altijd. Ik vind dat zó handig! Zo hebben we goed overzicht over wat we kopen, wat het precies kost en het wordt nog thuisbezorgd ook. We bestellen veel bij Crisp en Albert Heijn.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Zo min mogelijk. Meestal lukt het prima met wat we besteld hebben en heel af en toe moeten we naar de winkel. Omdat we bij twee verschillende bedrijven bestellen komen de boodschappen twee keer per week.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Deze week meer dan normaal omdat mijn ouders komen lunchen en mijn broertje twee nachtjes blijft logeren. Totaal 205 euro.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik heb een aantal dingen besteld bij Kruidvat, die komen morgen en de rest van de boodschappen komen vrijdag en zaterdag.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Die heb ik niet, ik ben ook altijd enorm onder de indruk als mensen voor weinig geld hun weekboodschappen kunnen doen.

Voor mensen die ook de neiging hebben om teveel geld uit te geven aan de boodschappen of om teveel te kopen vind ik online bestellen wel echt een uitkomst.

Facebook Comments

Share this post