Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Lizette

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Lizette, getrouwd, mama en in verwachting van hun tweede kindje. Ze hebben een budget van €100,- per week.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Mijn naam is Lizette, ik ben 38 jaar oud en woon in het centrum van Tilburg. Ik ben vijf jaar getrouwd met mijn grote liefde Remco. Samen hebben we een zoontje Mats van ruim 1 jaar oud en in december verwachten we ons tweede kindje. Per week proberen we voor 100 Euro boodschappen te doen voor eten en drinken. Jarenlang ben ik vegetariër geweest. Inmiddels eten we als gezin ongeveer 3x per week vlees, 1x per week vis en 3x per week vegetarisch. Dat is een mooie balans voor iedereen. Mats heeft een allergie voor kippenei. Daar houden we altijd rekening mee. Wanneer wij iets met ei erin eten, maken we voor hem iets anders. Maar dit komt zelden voor. In verband met mijn zwangerschap kan ik nu niet alles eten. Daar houden we ook met zijn allen rekening mee. We vinden het gezellig vooral alles samen te eten. En lekker makkelijk met koken natuurlijk.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Meestal maken we een weekmenu voor het avondeten. Deze week is het warm weer. Dan eten en koken we veel in de tuin. Zo stond er maar liefst 3x barbecue op de planning! We variëren dan met de soorten vlees op de BBQ. En ik zorg altijd voor een lekkere salade erbij, zodat we ook aan voldoende groenten komen. Bovendien gaat er naast vlees ook regelmatig vis en gegrilde groente op de BBQ.

Daarnaast stond er een pastasalade met kip op het menu. Verder staat er nog een noodle soep voor deze week op het menu. Die maak ik met kip en champignons. Eén avondje eet ik alleen met Mats, dan eten we gebakken aardappeltjes, worteltjes en gehaktballetjes. En meestal eten we een avondje makkelijk. Dat was deze week frietjes met een snack.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

Iedere keer moet er iets van chocolade op het lijstje. Dat is nu in de zwangerschap nog iets sterker, maar anders ook altijd. Een chocoladereep, koekjes met chocolade of M&M’s, er moet iets van chocolade in huis zijn om iedere dag van te snoepen.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Ik mag niet altijd mee met boodschappen doen, want ik ben heel gevoelig voor koopjes van lekkere dingen. Zo heeft de Lidl vaak van die themaweken en dan ga ik helemaal los op de zoete nogatrepen uit Griekenland of zo. Terwijl we dat natuurlijk allemaal niet nodig hebben. Dus als er efficiënt boodschappen gedaan moet worden, gaat mijn man liever alleen.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik doe vooral de ‘overige’ boodschappen, zoals de shampoo en zo. Die koop ik het liefst bij Kruitvat. Dat vind ik ook gewoon een leuke winkel om te neuzen.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Remco doet meestal 2x boodschappen. Dat wil zeggen 1x de ‘grote’ boodschappen voor de hele week. En meestal haalt hij ergens in de week nog iets bij, bijvoorbeeld verse groente of toetjes.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Meestal zitten we rond het budget. En dan reken ik spullen zoals wc papier en wasmiddel ook mee over een hele maand. Daar houden we vaak de koopjes goed voor in de gaten. De weken dat we onder budget zitten, komt dat meestal doordat we eten besteld hebben of uit eten zijn geweest. Dat komt bij ons uit een ander budget.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Deze week hebben we alles goed in huis. Vandaag heb ik alleen nog vers brood gehaald voor het weekend. Omdat ik maar drie dagen werk, heb ik weekend van vrijdag tot en met maandag. En een heel vers brood gaat in die dagen met gemak op. Dat eet ik dan liever dan brood uit de vriezer. Op zaterdag doen we altijd de boodschappen, dus morgen begint er weer een nieuwe week.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Sowieso een lijstje maken voor je gaat en nooit met honger een supermarkt in lopen. Want anders kom je met vanalles thuis dat je helemaal niet nodig hebt, maar op dat moment gewoon erg lekker leek. Verder loont het wel eens om de aanbiedingen van verschillende winkels te vergelijken. Een aanbieding bij een grote supermarkt kan nog altijd duurder zijn dan de gewone prijs van de buurtsuper op de hoek, of andersom. En als laatste tip, ga eens naar een buitenlandse supermarkt. Bijvoorbeeld een Poolse of Turkse. Daar word je weer eens geinspireerd met andere producten. En producten zoals vlees kunnen een stuk voordeliger zijn dan in de gewone supermarkt.

Facebook Comments

Share this post