Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Lindi

Donderdag is boodschappendag! Vandaag is de buurt aan Lindi, ze woont niet in Nederland, maar in Franstalig België. Benieuwd of er veel verschil zit in de boodschappen? Lees dan snel verder!

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Lindi en schrijf op mijn blog: blog op www.linspiration.nl, een blog vol inspiratie op gebied van wonen, momlife, DIY, tips & tricks en reizen. Samen met manlief en onze twee zoontjes wonen we in Franstalig België. Nog maar voor even want over een paar maanden gaan we terug naar Nederland. Ons budget is €70 per week, maar door de luiers is het soms wat duurder.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

In de loop van de week probeer ik altijd een menu te bedenken, zodat we niet elke week hetzelfde eten. Dit lukt trouwens meestal niet, dus maak ik het net voor het boodschappen doen.  Wat altijd vast staat is friet op woensdag, maar de rest van de week varieert altijd. Ik probeer voor voldoende afwisseling te zorgen. Dus de ene dag past of rijst en dan de volgende dag iets met aardappels. Voor deze week ziet ons weekmenu er zo uit:

  • Zaterdag: Spaghetti, tomatensaus & gehakt
  • Zondag: Zoete aardappel, rodekool & visticks
  • Maandag: Penne, spinazie & kip
  • Dinsdag: Couscous, doperwtjes & gehakt
  • Woensdag: Friet
  • Donderdag: Rijst, groentemix (wortel, boontjes), gehaktballetjes & pindasaus
  • Vrijdag: Gebakken aardappels, Bloemkool, kipschnitzel

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Hoog boven aan het lijstje stonden paprika’s, komkommer & yoghurt. Deze worden flink verslonden door onze jongens. En het gehakt, zoals je in ons weekmenu leest. Dat halen we meestal een voordeel pak en gebruiken we dat die week. Ook moest er chips, pinda’s en koekjes gekocht worden natuurlijk. De boodschappen doen we bij de Lidl en soms bij de Delhaize, maar dat is vaak toch eens stukje duurder dan de Lidl.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Rond de €100, iets meer dus dan het plan was. De luiers waren op, de billen doekjes ook en we haalden bij de Delhaize nog vuilniszakken, dan gaat het hard. Hier moeten we de vuilniszakken in de supermarkt kopen en die kosten €13 voor 10 vuilniszakken.Meestal halen we de boodschappen alleen bij de Lidl, dat is toch wel goedkoper. Nu ze ook remia frietsaus hebben bij de Delhaize, moeten we hier ook af en toe wat saus inslaan.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik hoop dat we alles hebben, want we hebben 1 auto en manlief is vaak met de auto naar zijn werk in Luxemburg. Zo hadden we een keer dat we de tandpasta vergeten waren en dat het best even balen was dat we in totaal weer een halfuur onderweg waren voor een tube tandpasta.

WIl jij ook een keer meedoen? Dat kan! Mail mij dan via hello@joyfromjoyce.nl of laat een reactie achter.

Facebook Comments

Share this post