Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Kimberly

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag beantwoord Kimberly de vragen, Kimberly heeft een gezin van 4 personen.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Mijn naam is Kimberly en je kunt mij kennen van Kim Shares All. Mijn gezin bestaat uit vier personen en dat maakt dat er ook veel boodschappen gehaald moeten worden. Twee van de vier proberen een gezonde levensstijl te hanteren en dus wordt daar ook rekening mee gehouden bij de boodschappen. Er worden voornamelijk veel eiwitten gehaald.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Eigenlijk hebben wij niet een vast weekmenu. Desondanks proberen we wel een gevarieerd menu aan te houden. Er wordt eigenlijk 1 keer in de week komt in ieder geval pasta, rijst en aardappelen gerecht voorbij. De andere dagen is het maar net wat we kunnen bedenken.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

Wat er wat mij betreft niet mag ontbreken zijn rijst, kip en sperziebonen. Hier kun je de heerlijkste gerechten van maken wat mij betreft. Daarnaast ben ik dol op zo’n beetje alles met tomaten. Dus ook die komen gegarandeerd in mijn boodschappenkar terecht.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Ondanks ik altijd met goede moed de winkel inloop om geen zoetigheden te halen, kom ik altijd de winkel uit met een heerlijke zak snoep, koek en vaak ook een zak chips. Als het op snacken aankomt heb ik graag opties en dus laat ik het nooit bij één van de drie. Het is altijd alles of niets.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Gisteren heb ik de boodschappen bij de Albert Heijn gehaald. Door het warme weer ging de barbecue aan en dus hadden we wat extra brood en vlees nodig. Ik vind het heerlijk om een verfrissend drankje te maken wanneer het zomer is en dus heb ik ook een grote zak met ijsklontjes gehaald.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Eigenlijk probeer ik zoveel mogelijk boodschappen in één keer te halen. Ik ga met de fiets en dus is het niet altijd mogelijk om alles in één keer mee te nemen. Over het algemeen doe ik dus drie keer in de week boodschappen.

Hoeveel heb je uitgegeven?
In totaal heb ik zo’n 16 euro uitgegeven. Uiteraard kwam ik weer met te veel dingen terug dan ik in eerste instantie voor ogen had.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik ga deze week nog wel een aantal keer boodschappen doen. Ik heb nog niet alles gehaald voor deze week. Eigenlijk is er nog helemaal niets in huis om te eten voor deze week.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Wat ik vaak probeer te doen is te kijken welke ingrediënten er in de aanbieding zijn voor de aankomende week en aan de hand daarvan stel ik mijn weekmenu samen. Boodschappen zijn vaak al duur genoeg en op deze manier probeer je toch een beetje op de centen te letten.

Facebook Comments

Share this post