Happy momlife

Redhill Market (2)
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Karin

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Karin die samen met haar man ruim 1,5 jaar in Singapore woont.

Vertel kort iets over jezelf…

Hoi, ik ben Karin (blogger bij www.kaatkeepsgoing.nl) en woon samen met mijn man sinds ruim 1,5 jaar in Singapore. Ik ben vegetarisch dus er is nooit vlees bij ons in huis. We proberen steeds meer veganistisch te koken, voor het milieu en omdat we er ons beter bij voelen. Wij koken gerechten van diverse keukens en vinden het leuk om ook nieuwe Aziatische producten uit te proberen, ook al hebben we geen idee wat het is!

Een boodschappenbudget hebben wij niet maar na lang zoeken weten we wel waar bepaalde producten goedkoper zijn en waar niet. Daar letten we wel op. Wij koken niet iedere dag van de week. Vaak zo’n vier keer. De andere dagen van de week eten we buitenshuis meestal in lokale ‘hawker centers’, waar je voor een paar euro een hele maaltijd hebt. Ter vergelijking: Ik kan voor 2 blikken bonen een complete maaltijd kopen in zo’n center. Zelf koken is veel duurder in Singapore waardoor buitenshuis eten heel normaal is.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week?

In de ochtend eten wij meestal brood met beleg of havermoutpap met een banaan. Lunch is gekocht op het metrostation of restjes van de avond ervoor. Deze week koken we nasi met diverse groentes en zelfgemaakte kruidenmix, pesto pasta met shiitake paddenstoelen en een quinoasalade met feta.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Groentes halen wij op de lokale ‘wet market’ bij ons in de buurt. De kwaliteit van de groentes is erg goed en de prijs stukken lager dan in de supermarkt. Deze week kocht ik paprika’s, prei, uien, shiitake paddenstoelen, okra, kousenband, broccoli, tomaatjes, komkommer en pompoen. Ook kochten we wat fruit: Zoete mango uit Thailand en een ananas.

In de supermarkt kocht ik een blok fetakaas, tau kwa (harde tofu), tempeh (sojabonen), blauwe bessen, bananen, druiven, yoghurt, muesli en pesto.

Droge en zware items bestellen wij meestal eens in de twee maanden online. Dit is heel normaal in Singapore en de producten worden dezelfde dag of binnen een paar dagen afgeleverd. Wij hebben geen auto en met het hete weer zware tassen sjouwen is niet zo fijn. We bestellen er bijvoorbeeld pasta, bonen in blik, diepvriesgroente, brood en havermout, vaak voor een groot bedrag zodat we even vooruit kunnen.

Hoeveel heb je uitgegeven?

De groentes op de markt kosten bij elkaar omgerekend €13. Het fruit van de markt kostte €5. In de supermarkt waren we ongeveer €35 kwijt. De kosten die we online kwijt waren is lastig na te gaan maar het zal ongeveer om €30 per week gaan. Totale kosten aan boodschappen is ongeveer €80 per week. Daarbij komen dan ook nog de kosten voor het uiteten.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb je nu alles?

Ik heb eerlijk gezegd een hekel aan boodschappen. Daarom haal ik het liefst alles op één dag, meestal op zondag. Sommige producten zoals bananen haal ik twee keer per week omdat die ontzettend snel rijp worden vanwege de warmte. Ook sla haal ik meestal een dag voordat we het gaan opeten omdat dat ook vrij snel slecht gaat. Ik denk dat ik nog voor zo’n 10 euro aan extra producten zal kopen.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Mijn ultieme boodschappen tip is een lijstje maken. Wij zijn echt mensen die zonder lijstje veel te veel kopen en dan helaas ook dingen weg moeten gooien omdat het slecht gegaan is. Een boodschappenlijstje maken helpt ons daar echt in. We gooien amper nog iets weg.

Dankjewel Karin leuk dat je mee wilde doen en dit wilde delen! Wil je ook mee doen? Laat een reactie achter zodat ik contact met je kan opnemen of mail naar hello@joyfromjoyce.nl

Facebook Comments

Share this post