Happy momlife

shutterstock_344008415
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#2 Het boodschappenlijstje van…Judith

Vorige week deelde Barbara haar boodschappenlijstje en vandaag is het de beurt aan Judith. Ze deelt welke weekboodschappen ze deed en wat het haar gekost heeft. Daarnaast deelt ze ook een weekmenu en vertelt ze kort wat over zichzelf en haar eigen foodblog!

  • Vertel kort iets over jezelf

Hi allemaal! Ik ben Judith. Samen met mijn man, woon ik in De Bilt. Een leuk dorp, op fietsafstand van Utrecht. Wij hebben beiden ons eigen bedrijf. Ik heb mijn eigen marketing consultancy en help dus andere bedrijven met hun marketing. Daarnaast heb ik mijn foodblog: myfoodblog.nl. Omdat we het allebei druk hebben en allebei houden van efficiency, doen we 1 keer per week boodschappen. Wat we aan boodschappen uitgeven verschilt heel erg: hebben we die week eters, wat ga ik maken voor de blog, wat is er in het seizoen en wat is er in de aanbieding? Gemiddeld zijn we denk ik 75 euro per week kwijt met z’n tweeen. Best netjes aangezien we van lekker eten houden en het liefste gezond eten (nouja, het grootste gedeelte van de tijd!).

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop?

Een mooi bruggetje met het vorige item. Ik merk namelijk dat sinds we een weekmenu maken en dus eens per week boodschappen doen, we veel efficienter met producten omgaan en dus ook veel minder geld kwijt zijn. Als je elke dag boodschappen haalt ben je al gauw het dubbele kwijt. Een aantal basics heb ik altijd in huis en vul ik ontinu aan: kikkererwten en passata di pomodoro bijvoorbeeld. Op mijn weekmenu staan veelal gezonde avondmaaltijden. Doordeweeks het liefste snel: in minder dan een half uur te bereiden. In het weekend mag het wel wat uitgebreider. In de herfst en winter staat er vaak wel eens per week soep op het menu. We eten ongeveer 2-3 keer per week vega, 1 keer rood vlees, 1 a 2 keer vis en 1 a 2 keer kip. Deze week staat dit op het menu:

Maandag: gevulde bolcourgettes met garnaaltjes, tomaat en bieslook
Dinsdag: chimichurri gehaktballen met zoete aardappel en venkelsalade
Woensdag: Egyptische courgette
Donderdag: quiche met vijg, gekaramliseerde rode ui en geitenkaas
Vrijdag: pasta all’arrabiata
Zaterdag: BBQ chicken taquitos (gebakken wraps)
Zondag: salade Niçoise

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Deze dingen staan standaard op mijn boodschappenlijst:

Yoghurt, kwark, eieren, (amandel)melk en brood. Verder staan er altijd veel verse groenten en vers fruit op. Wat dat precies is, ligt aan het seizoen, maar vaak in ieder geval tomaten en avocado’s. Nu in de zomer lekker veel rood fruit en steenfruit en in het najaar veel appels en peren. Voor ontbijt probeer ik wekelijks zelf granola te maken. Op basis van havermout, dus dat hebben we ook altijd in huis.

Deze week stonden op de lijst: zoete aardappels, vijgen, courgettes, tomaten, aardbeien, watermeloen, frambozen, perziken, blauwe bessen, venkel, paprika’s, sla, maïs, rundergehakt, kippendijfilet, creme fraiche, amandelmelk, volkoren penne pasta, tomatenpuree, tomatenblokjes, gepelde tomaat, hollandse garnalen, Parmezaanse kaas, ricotta, kwark, yoghurt, pindakaas met 100% pinda, eieren, spa Rood en speltbrood.

Een aantal basics kocht ik bij de Lidl, de rest bij Appie.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik heb bij de Lidl € 24,66 uitgegeven, bij AH € 58,81. Totaal dus € 83,47

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik heb nu alles, heerlijk! Ergens lijkt het me heerlijk om mijn vlees bij de slager te halen, kaas bij de kaasboer etc. Maar aan de andere kant vind ik het gemak van 1 uurtje per week besteden aan boodschappen ook wel fijn.

Je kunt Judith ook volgen via social media Instagram (@myfoodblog_nl) en Facebook (www.facebook.com/myfoodblog.nl). Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post