Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Judith

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag beantwoord Judith de vragen.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Hi, ik ben Judith! Ik ben content creator en deel op mijn site en Instagram de lekkerste, kleurrijke recepten van over de hele wereld. Eten is dus voor mij extra belangrijk, want het is mijn werk. Daarbij let ik heel erg op wat ik eet. Voor 80 a 90% eet ik plantaardig. Mijn man eet helemaal plantaardig, ik eet af en toe kaas of vis. Ik heb niet een vast boodschappenbudget, maar wekelijks geven we met z’n tweeën zo’n 75 a 100 euro uit. Nu we allebei thuiswerken geven we iets meer uit dan voorheen. Waar we eerder met 75 euro wel goed uitkwamen, is het nu eerder 100. Dat is trouwens inclusief wat ik nodig heb voor de content voor klanten.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Omdat het deze week lekker warm is, ga ik voornamelijk voor koude gerechten waar ik niet zo lang de keuken voor in hoef. Daarnaast vind ik het fijn om bij de lunch ook een salade of smoothiebowl te eten in plaats van altijd brood. Denk dat ik 5 keer per week dus iets ‘anders’ voor lunch eten. Voor avondeten staat dit op het menu:

  1. Tofu tandoori met komkommersalade
  2. Spring rolls met rode kool, avocado, radijs, rijstnoodles en pindadip
  3. Pokebowl van quinoa met edamamebonen, pulled oats en ingelegde rode kool
  4. Jerk vega ‘chicken’ bowl met perzik salsa
  5. Linzensalade

Deze week eten we denk ik 1 dag niet thuis en 1 dag kook ik met de restjes.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

Een aantal items zijn standaard: ongezoete amandelmelk, havermout, heel veel groente inclusief diepvriesgroente, fruit, kikkererwten, linzen. Verder zorg ik dat ik altijd voldoende dingen als tomatenblokjes, gezeefde tomaat, zilvervliesrijst en quinoa in huis heb. Wat ik verder ook lekker vind zijn cold-pressed groentesapjes.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Nu doe ik voornamelijk online boodschappen en zijn die verleidingen dus wat minder. Ik heb een zwak voor (pure) chocolade en lekker ijs.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik heb mijn boodschappen laten bezorgen door Albert Heijn en Picnic. Normaal bestel ik eigenlijk niet bij Picnic, maar hoer verkopen ze glutenvrij desembrood, dus dat heb ik ingeslagen . Normaal bestel ik eens per maand bij Crisp en de rest bij AH.

Deze week kocht ik o.a.: avocado’s, bananen, kikkererwten, blauwe bessen, biologische komkommer, biologische rode kool, bloemkool, pulled oats, tofu, pindakaas, hummus, brood, amandelmelk, kokos ‘yoghurt’, zoete aardappelfrietjes en tomatenblokjes.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Ik vind het boodschappen doen niet perse leuk, dus ik doe eens per week boodschappen.

Hoeveel heb je uitgegeven?

67 euro bij AH en 35 euro bij Picnic, daarbij zitten dan ook dingen voor in de voorraadkast zols extra tomatenblokjes, diepvriesfruit enz.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Nu heb ik gelukkig alles.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Maak van tevoren een weekmenu waarbij je ingrediënten meerdere keren laat terugkomen, zodat je alles opmaakt. Dit zorgt ervoor dat je heel gericht een boodschappenlijst kunt maken. Door eens per week boodschappen te doen, heb ik veel beter overzicht en blijft er minder over. Bovendien bespaar ik tijd! En als je inspiratie zoekt, kun je altijd even op mijn site of Instagram kijken 😉

Facebook Comments

Share this post