Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Judith

Donderdag is boodschappen dag. Vandaag deelt Judith har boodschappen, ze woont samen met haar partner en 5 jarige kleuter. Ze heeft geen boodschappen budget en gaat vrijwel elke dag naar de winkel toe. Ze vertelt wat ze koopt en hoeveel ze ongeveer heeft uitgegeven.

  • Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi, ik ben Judith en ik woon samen met mijn partner, 5-jarige kleuter en een kat in een dorpje in Brabant. Ik werk in de culturele sector en schrijf over kinderboeken op www.leesleeslees.nl.

Eigenlijk hebben we geen specifiek boodschappenbudget. We woonden tot voor kort om de hoek bij een grote Jumbo en dat betekende dat we er vrijwel dagelijks wel iets haalden wat net op was oid. Toen ik een tijdje op de kleintjes moest letten fietste ik alle supermarkten in de buurt af voor de aanbiedingen, daar baseerde ik dan ook de menu’s op. Nu dat niet meer hoeft let ik ook niet meer op budget, waarbij ik wel moet zeggen dat we niet echt buitensporig luxe eten of drinken dus het is vrij constant wat we uitgeven.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Nee, niet meer. Ik heb wel een hekel aan boodschappen doen dus ik haal wel vaak voor minimaal 3 dagen waar mogelijk. We hebben wel een paar dingen die vaak terugkeren, bv. Pizza op dinsdag, een keer pasta, een keer aardappeltjes-groente-vlees/vleesvervanger, een keer iets met rijst. Op vrijdag bepaalt -want kookt- mijn partner en in het weekend is het vaak kliekjes, tenzij een van ons zin heeft om iets specifieks te koken.

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Waar we nu wonen zit de Aldi en de Albert Heijn het dichtste bij, ik ga vooral naar de Aldi. Alleen voor sommige specifieke dingen naar de Albert Heijn. Verderop zit de Jumbo, daar halen we wat meer van onze vaste benodigdheden van merken die de Aldi niet heeft. Vaste items op de boodschappenlijst zijn yoghurt, appels, appelsap, melk, bananen, brood, vlokken, komkommer, tomaatjes, melk, tissues, creme fraiche, eieren, roomboter. Meestal gaat een van ons op zaterdag, ik op woensdag of donderdag plus mijn partner nog op vrijdag.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

De afgelopen 7 dagen is er 95 euro besteed in de supermarkten zie ik op de afschriften 😉

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Nee ik moet woensdag of donderdag wel weer naar de supermarkt. Voor wat, dat bepaal ik dan pas…

Facebook Comments

Share this post