Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#13 Het boodschappenlijstje van…Judith

Donderdag is boodschappen donderdag haha! Deze week mag Judith van Hip&Hot haar boodschappenlijstje delen. Judith ken ik al een tijdje. Toen ik zwanger wilde worden van ons tweede kindje heb ik in het geheim voor haar geschreven. Judith deelt vandaag haar boodschappen met ons.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Judith, getrouwd met Maikel en moeder van vier kinderen. Ik ben onderwijsadviseur en blogger op de www.hipenhot.nl Wij hebben niet echt een budget voor de boodschappen, we kopen gewoon wat we nodig hebben. Ik ben zelf niet echt prijsbewust, mijn man let daar meer op. Daarom doet hij ook de boodschappen. Meestal bestellen wij online bij de AH, soms haal ik tussendoor iets bij de supermarkt hier vlakbij.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop.

Ik maak elk weekend een weekmenu voor de hele week en een bijbehorend boodschappenlijstje. Dat geef ik vervolgens aan mijn man, die zorgt dat de boodschappen besteld of gehaald worden. Meestal worden de boodschappen op dinsdagochtend bezorgd. Ik vind dat fijn, want dan heb ik voor de rest van de week alles in huis en hoef ik niet meer na te denken na een drukke werkdag wat we gaan eten.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik vind koken leuk, dus ik probeer vaak nieuwe recepten uit die ik vind op internet of uit tijdschriften scheur. Als een recept bevalt, gaat hij in mijn map met succesrecepten. Ik heb inmiddels al 2 ordners vol. Elke week kies ik hieruit wat we gaan eten. Het is in een groot gezin soms wel lastig om creatief te blijven, er is altijd wel iemand die iets niet lust. Daar word ik wel eens moe van. Wij halen de boodschappen bij de AH of de Plus, die supermarkten zitten hier beide dichtbij.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Gemiddeld geven wij zo’n €150 per week uit aan boodschappen. Of dat veel is weet ik niet, ik vergelijk nooit met anderen. We hebben natuurlijk een groot gezin en de kinderen worden ouder, dan gaan ze steeds meer eten. Vooral vlees, vis of vegaburgers zijn dan prijzig: je moet er gelijk 6 hebben. Ook gaat er veel brood en yoghurt doorheen.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik vrees dat ik nog wel een keer langs de winkel moet. Ik ontdekte gisteren dat de olijfolie bijna op is en die heb ik wel nodig. Ook gaan we as zaterdag appels plukken en daarna taart en appelmoes maken enzo. Dat was een spontaan idee, dus daar heb ik ook de ingrediënten niet voor in huis.

Wil je meer weten over Judith? Kijk dan eens op haar blog. Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

 

Facebook Comments

Share this post