Donderdag is boodschappen donderdag haha! Deze week de beurt aan Joyce, Joyce eet samen met haar dochter volledig veganistisch en geraffineerde suikervrij. Daarnaast heeft ze geen boodschappenbudget. Wil je weten wat een veganistische moeder koopt en eet? Lees dan snel verder!
Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)
Hallo allemaal! Ik ben Joyce en ik ben 30 jaar. Ik ben alleenstaande mama van een prachtig meisje, M. Zij is nu bijna 15 maanden. Wij wonen samen met 2 lieve katten in de kop van Noord-Holland. Ik ben operatieassistente en ik werk 3 dagen in de week. De rest van de dagen besteed ik aan tijd met mijn dochtertje, het huishouden en sinds kort mijn eigen blog op www.deveganmama.nl. Wij eten beide strikt veganistisch en geraffineerde suikervrij. Heerlijk om gezond te eten en mijn lijf dat te geven wat het nodig heeft.
Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop.
Mijn vrije dagen zijn op dinsdag en woensdag en ik doe een van deze dagen dan ook de boodschappen. Dit keer heb ik op dinsdag een lijstje gemaakt en op woensdag heb ik de boodschappen gedaan.
– Boekweitpannenkoeken met gebakken appel, rozijnen en kaneel
– Opgebakken andijviestamppot met vegan braadworstjes van de DM en kokosbacon
– Spelt met wortel, paprika, sperziebonen en kikkererwten uit de oven met gember-sojasaus
– 2 boterhammen met banaan en pindakaas
– Volkoren couscous met komkommer, tomaten, kikkererwten, peterselie, munt, rozijnen, knoflook, ui, citroensap, olijfolie, peper en zout
– Spelt met wortel, paprika, sperziebonen en kikkererwten uit de oven met gember-sojasaus
– Sojayoghurt met kaneel, rozijnen, banaan en gebroken lijnzaad
– Volkoren couscous met komkommer, tomaten, kikkererwten, peterselie, munt, rozijnen, knoflook, ui, citroensap, olijfolie, peper en zout
– Bij vriendin eten
– Havermout
– Monkeyplatter
– Makkelijke pompoenchili met zwarte bonen, vegan gehakt, pompoen, jalapeñopeper
– Groene smoothie van andijvie met peer en pecannoten
– Restje pompoenchili van zaterdag
– Linzen met champignons, peterselie, bloemkool, mosterd, knoflook, ui en balsamicoazijn
– Sojayoghurt met banaan, kaneel, rozijnen, noten, en lijnzaad
– 4 volkoren boterhammen met 2x tomaatbasilicumspread, komkommer, tomaat en peper en 2x pindakaas
– Volkoren pasta met courgette, wortel, prei, paprika, sojastukjes, tomaten blokjes, tomatenpuree, ui, knoflook en Italiaanse kruiden
– Carrotcake havermout
– Restje pasta van maandag
– Zuurkoolstamppot met Roockworst van de Vegetarische slager en mosterd
Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?
2 doosjes bio kastanje champignons, 3 kg bio aardappelen, snijbonen, hutspot, boerenkool, wortelen, bio zuurkool, bio diepvries sperziebonen, 2 bakjes rode druiven, 2 handsinaasappelen, 2 kiwi’s, 2 mango’s, 4 bio appels, 5 peren, 2 trossen bio bananen, vegan rookcworst, rulstukjes, bio tofu, 2 zakken linzen, 2 potjes bio kikkererwten, zwarte bonen, 4 pakken sojayoghurt, boeren volkorenbrood, bio olijfolie, mosterd, ketchup, bio tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, cashewnoten, kattenvoer, maaltijdzakjes, kattengrit, Klok waspoeder, eco toiletpapier, eco keukenpapier. Ook kocht ik nog 10 pakken Nak’d reepjes bij Budgetstore.

Geef een reactie