Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#12 Het boodschappenlijstje van…Joyce

Donderdag is boodschappen donderdag haha! Deze week de beurt aan Joyce, Joyce eet samen met haar dochter volledig veganistisch en geraffineerde suikervrij. Daarnaast heeft ze geen boodschappenbudget. Wil je weten wat een veganistische moeder koopt en eet? Lees dan snel verder! 

 

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hallo allemaal! Ik ben Joyce en ik ben 30 jaar. Ik ben alleenstaande mama van een prachtig meisje, M. Zij is nu bijna 15 maanden. Wij wonen samen met 2 lieve katten in de kop van Noord-Holland. Ik ben operatieassistente en ik werk 3 dagen in de week. De rest van de dagen besteed ik aan tijd met mijn dochtertje, het huishouden en sinds kort mijn eigen blog op www.deveganmama.nl. Wij eten beide strikt veganistisch en geraffineerde suikervrij. Heerlijk om gezond te eten en mijn lijf dat te geven wat het nodig heeft.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop.

a, maar toch verandert er nog wel eens wat. Ik probeer mij er wel zoveel mogelijk aan te houden maar het wisselt ook nog wel eens omdat het dan even beter uitkomt, ik geen zin heb om te uitgebreid te koken of gewoon trek heb in iets anders.
Ik maak in principe een menu voor het ontbijt, lunch én het avondeten zodat ik weet wat we ongeveer binnen krijgen aan voedingsstoffen.
Mijn vrije dagen zijn op dinsdag en woensdag en ik doe een van deze dagen dan ook de boodschappen. Dit keer heb ik op dinsdag een lijstje gemaakt en op woensdag heb ik de boodschappen gedaan.
Ik heb geen budget. Ik haal altijd gewoon waar ik zin in heb. Wel let ik soms op aanbiedingen.
Woensdag:
– Boekweitpannenkoeken met gebakken appel, rozijnen en kaneel
– Opgebakken andijviestamppot met vegan braadworstjes van de DM en kokosbacon
– Spelt met wortel, paprika, sperziebonen en kikkererwten uit de oven met gember-sojasaus
Donderdag:
– 2 boterhammen met banaan en pindakaas
– Volkoren couscous met komkommer, tomaten, kikkererwten, peterselie, munt, rozijnen, knoflook, ui, citroensap, olijfolie, peper en zout
– Spelt met wortel, paprika, sperziebonen en kikkererwten uit de oven met gember-sojasaus
Vrijdag:
– Sojayoghurt met kaneel, rozijnen, banaan en gebroken lijnzaad
– Volkoren couscous met komkommer, tomaten, kikkererwten, peterselie, munt, rozijnen, knoflook, ui, citroensap, olijfolie, peper en zout
– Bij vriendin eten
Zaterdag:
– Havermout
– Monkeyplatter
– Makkelijke pompoenchili met zwarte bonen, vegan gehakt, pompoen, jalapeñopeper
Zondag: 
– Groene smoothie van andijvie met peer en pecannoten
– Restje pompoenchili van zaterdag
– Linzen met champignons, peterselie, bloemkool, mosterd, knoflook, ui en balsamicoazijn
Maandag: 
– Sojayoghurt met banaan, kaneel, rozijnen, noten, en lijnzaad
– 4 volkoren boterhammen met 2x tomaatbasilicumspread, komkommer, tomaat en peper en 2x pindakaas
– Volkoren pasta met courgette, wortel, prei, paprika, sojastukjes, tomaten blokjes, tomatenpuree, ui, knoflook en Italiaanse kruiden
Dinsdag:
– Carrotcake havermout
– Restje pasta van maandag
– Zuurkoolstamppot met Roockworst van de Vegetarische slager en mosterd

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik heb mijn weekboodschappen gehaald bij Albert Heijn. Ik doe hier wel wat langer dan een week mee. Ik kocht:
2 doosjes bio kastanje champignons,  3 kg bio aardappelen, snijbonen, hutspot, boerenkool, wortelen, bio zuurkool, bio diepvries sperziebonen, 2 bakjes rode druiven, 2 handsinaasappelen, 2 kiwi’s, 2 mango’s, 4 bio appels, 5 peren, 2 trossen bio bananen, vegan rookcworst, rulstukjes, bio tofu, 2 zakken linzen, 2 potjes bio kikkererwten, zwarte bonen, 4 pakken sojayoghurt, boeren volkorenbrood, bio olijfolie, mosterd, ketchup, bio tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, cashewnoten, kattenvoer, maaltijdzakjes, kattengrit, Klok waspoeder, eco toiletpapier, eco keukenpapier. Ook kocht ik nog 10 pakken Nak’d reepjes bij Budgetstore.
Hoeveel heb je uitgegeven?
Bij de Albert Heijn 81,19 en bij de Budgetstore 14,60 dus in totaal 95,79
Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?
Nee ik heb volgens mij nu wel alles. Ik had nog wel graag vegan kaas willen kopen omdat ze een nieuwe soort verkopen bij de Albert Heijn, maar die zag ik niet bij deze Albert Heijn dus dat komt volgende week dan wel.
Facebook Comments

Share this post