Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Joyce

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Joyce, 28 jaar en woonachtig in Groningen. Ze woont alleen en heeft een boodschappenbudget van maar €40,- per week!

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Hee! Ik ben Joyce, 28 jaar en woon in het mooie Groningen. Je zou me kunnen kennen van de blog www.enjoycelife.nl. Ik woon alleen, maar eet 1 à 2 keer bij mijn vriend en hij eet één keer met mij mee. Voorheen was mijn budget voor boodschappen €50. Dit heb ik nu bijgesteld naar maximaal €40. Omdat ik online boodschappen bestel ben ik vaak namelijk goedkoper uit. Ik volg geen dieet, eet vlees, maar probeer wel minimaal één keer per week te vervangen voor vleesvervangers. Ik lust geen kaas en weinig soorten vis en ben niet dol op de pastagerechten (met pesto, rode saus etc.).  

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen? 

Mijn week loopt van woensdag tot woensdag. Omdat er op die dag boodschappen worden geleverd. 

Woensdag: eet ik bij mijn vriend

Donderdag: Vlees uit de vriezer met bruine bonen en appelmoes (of bij mijn vriend)

Vrijdag: Karbonade, gekookte aardappelen en rode kool

Zaterdag: Nasi met Quorn vega saté en chinese wokgroenten met mijn vriend

Zondag: Aardappelschijfjes met boontjes en worst

Maandag: Rijst, doperwten en kipfilet

Dinsdag: Moet ik nog halen, dan komt een vriend eten. We beslissen samen. 

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje? 

Dingen die ik altijd bestel zijn achterham en yoghurt. Deze voeg ik dan ook als eerste toe aan mijn bestelling in de app. Dit geldt ook voor een tros bananen. Die gaan elke dag door mijn yoghurt met havermout. 

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat beland er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?) 

Dingen als chips, nootjes, chocolade en saucijzenbroodjes zijn altijd gevaarlijk. Ook vind ik het lastig om de knakworsten te weerstaan. Toch lukt het steeds beter en het is natuurlijk niet zo dat al die dingen tegelijk mee zouden gaan. 😉 

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Samen met een vriend heb ik een abonnement bij de bezorgservice van Albert Heijn. Dit is ook de supermarkt waar ik over het algemeen de meeste boodschappen haal. Daarnaast kom ik af en toe nog bij Plus of Lidl. Net waar er fijne aanbiedingen te vinden zijn. 

Hoe vaak per week doe je boodschappen? 

Ik bestel op zaterdag boodschappen, deze worden op woensdag thuis geleverd. Meestal ga ik op zondag of maandag alleen nog even brood halen en dan op zaterdag nog een keer.  Dus eigenlijk kom ik nog 2 keer in de winkel. 

Hoeveel heb je uitgegeven?

Sinds ik online boodschappen doe, betaal ik veel minder dan voorheen. Ik heb voor deze week, bij de online boodschappen, €19.75 uitgegeven.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles? 

Ik moet dan alleen nog een keer brood halen en nog een keer boodschappen voor als een vriend komt eten. Ideaal. Ik verwacht onder de €30 te blijven.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip? 

Kijk goed naar (bonus) aanbiedingen en naar huismerkproducten en maak een lijstje met wat je die week wilt eten. Op die manier scheelt het een hoop geld, ook omdat je alleen dat koopt wat je voor die gerechten nodig hebt.  Wat voor mij ook uitmaakt is dat ik niet meer elke keer al het lekkers zie in de winkel, waardoor ik minder in de verleiding kom om dat mee te nemen.

Bedankt Joyce voor het mee doen en de nieuwe dosis inspiratie! 

Facebook Comments

Share this post